Wehrlein: 'Ik kan een hele race rijden op een set banden'

29 apr. 2017 10:30 Redactie

Pascal Wehrlein verwacht nauwelijks bandenslijtage in Rusland


De GP van Rusland wordt geen slijtageslag voor het rubber van Pirelli. Pascal Wehrlein merkte nauwelijks slijtage aan de banden tijdens de vrijdagtrainingen.

Wehrlein kende met de Sauber een lastige vrijdag, waarbij hij kritisch was op de banden: "Voor mijn gevoel kan ik een hele race rijden op een set. Het probleem is om het maximale uit de banden te halen in een korte run."

Het circuit van Sotsji heeft een gladde asfaltlaag en veel 90-graden bochten. Iets dat zorgt voor nauwelijks slijtage aan de banden. "Doordat we met meer downforce rijden slijten de banden minder, maar door de karakteristieken van het circuit hier komen de banden moeilijk op temperatuur." 

"Door de lagere temperaturen en het lage gripniveau hier hebben we moeite om de banden op bedrijfstemperatuur te krijgen. Zowel tijdens de kwalificatiruns als tijdens de lange runs." laat Wehrlein weten.

In Bahrein keerde de Duitser terug na een vervelende blessure, maar zijn fysiek is nu prima in orde. "Ik wil zoveel mogelijk kilometers maken en krijg steeds meer vertrouwen in de auto. Daarbij word ik niet geremd door mijn fitheid of mijn rug."

Tijdens zijn terugkeer in Bahrein mistte Wehrlein net de WK punten, maar behaalde met een elfde positie wel het beste resultaat van Sauber in 2017.

Foto: Sauber F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen