Wehrlein keer terug achter het stuur in Bahrein

07 apr. 2017 18:23 Redactie

Pascal Wehrlein volgend weekend in actie voor Sauber


Formule 1 coureur Pascal Wehrlein keert volgende week terug achter het stuur van de Sauber. De Duitser herstelt momenteel van de naweeën van een ongeval tijdens de Race of Champions.

Mercedes teambaas Toto Wolff laat weten dat het Wehrlein, onderdeel van de talentenpool van het Duitse team, volgend weekend fit genoeg is. De Grand Prix van China liet de Duitser in zijn geheel aan zich voorbij gaan. Hierdoor kreeg Pascal extra tijd om zichzelf fit te trainen, alvorens hij naar Bahrein afreist.

"Het was een goede beslissing van Pascal om niet deel te nemen aan de GP van Australië. Een beslissing die hij in samenspraak met Monisha Kaltenborn (teambaas van Sauber red.) en mij genomen heeft." liet Wolff aan het Duitse RTL weten.

"We hebben dit geaccepteerd en respecteren zijn beslissing."

"Deze week hadden we eenzelfde gesprek. Als Pascal zou racen dan moest hij de jetlag overwinnen en direct door naar Bahrein. Dit zou geen goede voorbereiding voor hem zijn geweest. Om die reden hebben we besloten om hem tien dagen langer aan zijn herstel te laten werken. Pascal moet in perfecte conditie zijn om zijn auto te besturen."

"We zien hem terug achter het stuur in Bahrein."

Momenteel wordt Wehrlein vervangen door het Italiaanse talent Antinio Giovinazzi. De derde coureur van Ferrari maakte indruk tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Australië.

Foto: Sauber F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen