Welke banden zijn er beschikbaar tijdens de GP van China?

05 apr. 2017 08:21 Redactie

China vergt vaak het uiterste van de banden


In de openingsfase van het seizoen krijgen alle teams dezelfde banden mee van Pirelli. Maar welke banden zijn dat in China en hoe vaak moeten de coureurs gemiddeld een pitstop maken op het Shanghai International Circuit? Een korte voorbeschouwing.

Voor de Grand Prix van China neemt Pirelli dit jaar de medium band, de soft band en de supersoft band mee. Daarnaast neemt Pirelli ook de intermediates en full wet banden mee, voor het geval het regent of vochtig/nat is.

Normaal gesproken was het circuit in China vrij zwaar voor de banden, voornamelijk door het lange rechte stuk met de aansluitende hairpin. Maar tijdens de wintertest in Barcelona werd al duidelijk dat de banden dit jaar minder snel slijten, dus Pirelli is erg benieuwd hoe de teams hun beschikbare banden gaan inzitten.

"We nemen banden mee uit het middelste segment van ons assortiment, maar we verwachten dat de teams voornamelijk de zachte en superzachte banden gaan gebruiken. Hoewel het natuurlijk afhankelijk is van het weer, aangezien elke coureur maar twee setjes medium banden krijgt", blikt Mario Isola van Pirelli vooruit.

"Daarnaast zijn we erg benieuwd naar de degradatie van de banden. Vorig jaar hadden ze het best zwaar door het lange rechte stuk gevolgd door de krappe hairpin. Tijdens de wintertest zagen we al dat de degradatie een stuk minder was, dus we kunnen veel informatie halen uit deze Grand Prix", voegt hij daar aan toe.

Vorig jaar won Nico Rosberg in China met een twee-stop strategie, hoewel de meeste coureurs kozen voor een drie-stop strategie. Wellicht zien we deze Grand Prix ook de eerste een-stopper, hoewel dat natuurlijk afhankelijk is van het weer.

Benieuwd naar de karakteristieken van het Shanghai International Circuit met betrekking tot de banden? Pirelli maakte een handig overzicht, dat hieronder te vinden is.

Pirelli GP China Foto: Pirelli

Foto: Pirelli/Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen