Slechts twee teams boeken winst in 2016

Dat er veel geld omgaat in de Formule 1 is wel bekend, maar dat er maar weinig teams zijn die ook nog wat overhouden aan de Formule 1 is vaak minder bekend. In 2016 waren er slechts twee teams die zwarte cijfers wisten te boeken. De rest speelde quitte of leed verlies of en moest dus geld bij leggen in 2016.

Autosport maakte, gebaseerd op goed ingelichte bronnen, een schatting van de winst-/verliesrekening van de Formule 1-teams in 2016. Officiële cijfers zijn niet bekend gemaakt, maar op basis van de analyse van Autosport hebben alleen Red Bull Racing en Williams een positief resultaat geboekt in 2016. Beide teams hielden ongeveer 5 miljoen pond over aan het vorige seizoen. De winst van Williams mag als knap worden beschouwd, aangezien Williams geen fabrieksteam is. Voornaamste reden is volgens Autosport de premie die het team ontving in 2016 voor de derde plaats in het kampioenschap in 2015.

Uitgelicht:  Takuma Sato wint Indy 500, Alonso ploft Honda motor

Mercedes en Ferrari wisten beide break-even te spelen en maakte dus geen verlies noch winst. De rest van de teams leed verlies.