Welke upgrades heeft Red Bull de komende races in petto?

17 mei 2017 16:20 Redactie

Formule 1 team Red Bull komt met upgrades


Het team van Max Verstappen en Daniel Ricciardo probeert de komende races om weer dichterbij te komen aan Ferrari en Mercedes

In Barcelona kwam de langverwachtte upgrade voor de RB13. De upgrade voldoet aan de verwachtingen van het team, dat de huidige auto ziet als een goede basis om op verder te bouwen. Vooropgesteld, mensen die geloven in sprookjes en compleet nieuwe auto's komen bedrogen uit. 

GP Monaco

Monaco is het langzaamste circuit op de kalender. De teams zoeken hier naar zoveel mogelijk downforce en grip. Topsnelheid en motorvermogen speelt hier nauwelijks een rol. Alle teams reizen naar het Prinsendom af met een high downforce configuratie.

Red Bull heeft enkele kleine veranderingen in petto voor de RB13 in Monaco.

GP Canada 

Canada is het eerste serieus snelle circuit op de kalender dit jaar. Red Bull zal hier voor het eerst aantreden met een low downforce configuratie. Dit is geen upgrade van de RB13, maar een pakket dat we onder andere terug gaan zien op snelle circuits als Monza.

De langverwachte upgrade van Renault komt niet in Canada, maar is uitgesteld tot juli. 

GP Oostenrijk

De thuisrace van Red Bull moet het team succes bieden. Vorig seizoen stond Max Verstappen nog op het podium. In Oostenrijk zien we de volgende grotere upgrade van de RB13. Deze upgrade is gebaseerd op de bevindingen van Adrian Newey in Spanje.

Motor upgrade Renault

Het grote vraagteken is wanneer de nieuwe Renault motor geïntroduceerd wordt. De Fransen kampen nog altijd met betrouwbaarheidsproblemen voor het ERS-systeem en de verbrandingsmotor. De Canada upgrade is uitgesteld en komt waarschijnlijk pas in Engeland of Hongarije. Grote vraag is hoeveel tijdwinst de upgrade oplevert door Red Bull.

Foto: Mark Thompson/ Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen