Welke verrassing heeft Red Bull op de RB13?

13 mrt. 2017 09:59 Redactie

Wat voert Red Bull in haar schild? 


Het Formule 1 team van Red Bull Racing baarde deze winter opzien door met een 'kale' auto de wintertest af te werken. Geen aerodynamische oplossingen, geen vleugeltjes of extra flaps. De RB13 van Max Verstappen oogde nogal kaal.

De concurrentie gelooft dan ook niet dat de wagen die we in Barcelona zagen ook de definitieve versie is. Ferrari coureur Sebastian Vettel vroeg zichzelf al af of ze de auto van vorig jaar op bredere banden hadden gezet. Zo groot als de veranderingen zijn aan de auto's van de concurrentie, zo klein zijn ze bij Red Bull. De filmdag van afgelopen weekend was nog extra voer voor speculatie. Welke onderdelen heeft het team daar getest? Welke uitvinding heeft topontwerper Adrian Newey bedacht die hij deze winter niet wilde delen?

Newey liet weten dat het de stijl van Red Bull is om met een kale auto te beginnen. Pas als het team de basisprincipes van deze auto begrijpt komen er nieuwe onderdelen bij. Teambaas Christian Horner laat zichzelf al ontvallen dat er nieuwe onderdelen op de auto zitten. 

"Daar kan je wel op rekenen. Maar misschien is de verrassing wel anders dan wat velen verwachten."  omschreef Horner de updates cryptisch tegenover Auto Motor und Sport.

"We introduceren pas iets als we zeker weten dat de oude onderdelen goed werken." vult Helmut Marko hem aan.

In de ultramoderne fabriek van het team kan het de nieuwe onderdelen uitgebreid testen. Van de tekentafel, naar de windtunnel en naar de simulator. "In onze fabriek kunnen we alles testen, maar we rijden er alleen. Pas op de baan zien we hoe sterk de concurrentie is." aldus Marko.

De hele winter hangt er al een rookgordijn rondom Red Bull. Vanaf de presentatie, die voor veel fans uiterst teleurstellend verliep, tot en met de last-minute filmdag. Wat voert Red Bull in haar schild? Vrijdag 24 maart weten we het tijdens de vrije trainingen voor de GP van Australië.

Foto: Red Bull Contentpool

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen