Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Williams dicht Lance Stroll een grootse carrière in de Formule 1 toe

Claire Williams is ervan overtuigd dat er een grote toekomst voor Lance Stroll is weggelegd in de Formule 1. Desondanks ligt er nog geen contractverlenging voor de Canadees op tafel.

Lance Stroll debuteerde vorig jaar met wisselend succes, maar dit jaar heeft hij werkelijk nog niets laten zien. Hij wordt regelmatig verslagen door zijn minder ervaren teamgenoot Sergey Sirotkin, maar teambaas Claire Williams is zeer tevreden over de Canadees: "Hij heeft heel hard gewerkt aan zijn tekortkomingen van vorig jaar. Hij staat onder grote druk en krijgt veel kritiek te verduren, maar ik denk dat hij zeer volwassen omgaat met die onterechte kritiek" , aldus Williams in gesprek met Planet F1 .

"Ik ben trots op het werk dat Lance voor ons doet en ik hoop van harte dat we hem snel een auto kunnen geven waarmee hij kan laten zien waar hij werkelijk toe in staat is. Ik ben ervan overtuigd dat hem een grootste carrière in de Formule 1 wacht." Williams mag dan lovend zijn over het optreden van Lance Stroll, van contractverlenging is vooralsnog geen sprake: "We hebben daar inderdaad nog niet over gesproken. Maar tot op heden voldoet Lance helemaal aan onze verwachtingen en we zijn er het team niet naar om coureurs zonder een goede reden te laten gaan."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"