Williams: 'Je kan Stroll niet vergelijken met Max Verstappen'

03 jun. 2017 14:49 Redactie

Williams vindt kritiek op Stroll te hard


De ene 18-jarige is de andere niet. Lance Stroll is daarvan het bewijs in de Formule 1. Precies hetgeen waar men bij Max Verstappen bang voor was laat hij zien.

Wat hebben tieners te zoeken in de Formule 1? De hele wereldpers, oud-coureurs en analisten, iedereen viel over Red Bull na de bekendmaking van het debuut van Max Verstappen. Een 16-jarige jongen in een Formule 1 auto laten racen? Het was waanzin! 

Toch zat Verstappen enkele weken later in de STR9 van Toro Rosso en liet hij onder andere in Japan en Brazilië zijn talent zien. In de periode die volgde richting het F1-debuut in 2015 was er veel kritiek en angst. Max Verstappen zou te weinig ervaring hebben en bezwijken onder de druk. Niets bleek minder waar...

Stroll is geen Verstappen


Lance Stroll voelde zich door de prestaties van Max Verstappen gesterkt in zijn geloof dat hij al klaar was voor de F1. Het team van Williams deelde dit geloof. Niets bleek minder waar. Vooropgesteld, Stroll is niet totaal ongetalenteerd, maar komt op dit moment nog veel tekort op de rest van het veld.

Claire Williams, teambaas van Williams, vindt de kritiek veel te ver gaan. Mensen mogen Stroll niet vergelijken met Verstappen.

"Er ligt veel druk op zijn schouders en we mogen niet vergeten hoe jong dat hij is. De overstap van een junior klasse naar de Formule 1 is gigantisch groot. Veel mensen onderschatten dat," laat ze ESPN weten.

"Als je kijkt naar andere rijders in de F1, zoals Vettel en Raikkonen, dan zie je dat die eenzelfde start van hun rookie seizoen hadden. Mensen moeten stoppen met het leveren van kritiek op Lance. Mensen mogen wel wat aardiger voor hem zijn."

"Ik denk dat alle rookies in de Formule 1 direct vergeleken worden met Max Verstappen. Dat is niet eerlijk. Ze moeten een jaar de tijd krijgen om te wennen aan de Formule 1. Het is een zeer, zeer unieke situatie die we hebben met Max Verstappen in een Red Bull. Dat is iets wat zelden voorkomt. De jonge talenten moeten zichzelf de tijd gunnen om ervaring op te doen."

Foto: Williams F1

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen