Williams: 'Optreden Monaco toont dat Stroll talent heeft'

01 jun. 2017 09:33 Redactie

Williams spreekt van bemoedigend optreden Stroll


Lance Stroll presteerde in Monaco volgens werkgever Williams een stuk beter dan in Spanje. De Canadees crashte eenmaal in de muur en viel om onduidelijke redenen uit na een paniekaanval op de boordradio.

Monaco is het moeilijkste circuit van de Formule 1 kalender. De vangrail staat direct langs de baan en ieder foutje wordt genadeloos afgestraft. Afgezien van een crash in de tweede vrije training wist Stroll uit de muur te blijven. 

Paddy Lowe, technische directeur van Williams, spreekt dan ook van een bemoedigend weekend. Zeker gezien de druk die er op de schouders van de pas 18-jarige Lance ligt. 

"Na een moeilijk weekend in Spanje is het veelbelovend dat Lance zich zo herpakte. Hij had plezier in het rijden in Monaco en kwam tijdens de vrije trainingen in de buurt van de tijden van Massa. Dat toont aan dat hij talent heeft."

Tijdens de Safety Car periode in Monaco hoorden we een coureur die in paniek was. Stroll vroeg het team openlijk om hulp omdat zijn banden en remmen afgekoeld waren. De Canadees was bang voor een crash na de herstart. Enkele momenten later reed hij zijn Williams de pitbox in om uit te vallen met onduidelijke redenen.

Volgens Lowe is Stroll geen Lewis Hamilton en is zijn debuut niet te vergelijken met dat van de Brit.

"Lewis en Lance zijn twee totaal verschillende karakters die in een compleet ander tijdperk in de F1 komen. Lewis heeft recent ook aangegeven dat hij een moeilijke periode had om op jonge leeftijd zijn debuut te maken in de F1."

"Er is geen traject of formule om iemand klaar te stomen voor zijn Formule 1 debuut. Het hangt ook af van het karakter van de coureurs, in dit geval leren we samen met Lance."

Volgend weekend staat de thuisrace in Canada op het programma. De druk om te presteren zal nog groter zijn voor Lance Stroll die nog wacht op zijn eerste WK-punten.

Foto: Williams F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen