Williams wil constantere prestaties van Lance Stroll

17 jun. 2017 14:13 Redactie

Williams heeft twee scorende coureurs nodig


Het Formule 1 team van Williams ging voor aanvang van het seizoen voor de vierde plaats in het WK. Na zeven races lijkt dit schier onmogelijk, gezien de gigantische voorsprong van Force India. Daarbij komt ook dat het Britse team alleen kan rekenen op Felipe Massa als het om de WK-punten gaat.

In Canada wist Lance Stroll zijn eerste punten te scoren met een negende plaats. Een welkom opsteker voor de rookie die flink onder druk staat, maar het is nog niet voldoende. Het team wil dat de 18-jarige Stroll constante prestaties gaat leveren.

Paddy Lowe, technisch directeur van het team, is duidelijk.

"Ja, we hebben punten nodig van beide coureurs. Aan de andere kant beseffen we dat Lance bezig is met een leerjaar en we willen niet te hard voor hem zijn. Vanzelfsprekend krijgt hij dit seizoen nog meer moeizame race en zal het niet altijd zo goed gaan als in Canada."

"Lance heeft laten zien dat hij thuishoort in de F1 en krijgt hierdoor meer respect van de andere coureurs. Hij liet zien dat hij echt kan racen."

Williams geeft vierde plaats nog niet op


Wil Williams nog een gooi doen naar de vierde of vijfde positie in het WK dan zijn er punten nodig. Het team vecht met Toro Rosso, Haas en Renault voor de vijfde positie. Force India lijkt uit beeld te zijn verdwenen met een voorsprong van 49 punten, maar Lowe geeft niet op.

"Ze doen het eigenlijk te goed! Mijn felicitaties aan hun, ze hebben een erg goede auto gebouwd. Tijdens de kwalificaties hebben we soms een voorsprong op ze, maar tijdens de races staan ze er altijd. Ze benutten de kansen die ze krijgen perfect."

"Als je kijkt naar de stand en onze achterstand dan zeg je al snel dat die onoverbrugbaar is. Het gaat erom dat je scoort op de momenten dat de topteams steken laten vallen, zoals in Canada en Spanje. Er komen dit jaar nog meer van dat soort dagen en dan moeten we met beide coureurs goed scoren."

Foto: Williams F1

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen