Williams ziet gat van twee seconden met Ferrari als uitdaging

08 mei 2017 10:20 Redactie

Lowe wil met Williams terugkeren in de top van de Formule 1


Paddy Lowe maakte de overstap van Mercedes naar Williams. Qua performance een stap achteruit, maar de technisch directeur ziet het als een uitdaging om Williams naar voren te brengen.

Drie seizoen op rij vormde Lowe onderdeel van het technische hart van Mercedes. Tijdens de gouden jaren van het team speelde hij een grote rol. Sinds maart is hij officieel betrokken bij het team van Williams dat in de middenmoot bivakkeert.

De nieuwe Formule 1 regels vormen een uitdaging voor alle team en vooralsnog is het gat tussen de top en subtop gigantisch. Lowe hoopt dat dit snel verandert. "We hopen dat wij kunnen laten zien dat dit slechts van korte duur is. Het is een groot gat en wij willen dat dichten. Het is aan ons om het verschil te analyseren in de komende maanden."

"Veel mensen denken dat het verschil ons angst inboezemt, maar het tegendeel is waar. Ik vind het wel uitdagend! Het is een groot gat, maar het is juist interessant om uit te vinden hoe we dit gat kunnen dichten."

Voor Lowe komt het niet als een verrassing dat de onderlinge verschillen in 2017 zo groot zijn geworden. "De verschillen zijn groter dan we vooraf op gehoopt hadden. Het is een feit dat als je de regels aanpast dit het veld door elkaar schud. Als de regels er een paar jaar zijn worden de verschillen kleiner en komt het veld dichter bij elkaar te zitten."

Binnen het team van Williams wil Lowe de juiste lijnen uitzetten. Doordat hij pas laat bij het team kwam heeft hij geen invloed meer gehad op de FW40 van dit seizoen. "Mijn eerste taak is om het team de juiste richting in te sturen en te zorgen voor vertrouwen binnen het team. Vaak zie je dat teams met de juiste dingen bezig zijn, maar omdat ze niet het gevoel hebben dat ver progressie boeken ze gaan twijfelen."

"Voor het team is het een voordeel dat ik uit een winnend team kom. Het is dan ook makkelijker om te zeggen dat ze goed bezig zijn of ze bij te sturen."

Foto: Williams F1

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen