Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Dakar Rally 2021

Winnaars Dakar Rally zo goed als zeker na op één na laatste etappe

Stephane Peterhansel heeft de eindzege in de Dakar Rally na de elfde etappe met één hand beet. Hij had aan de tweede tijd genoeg om met een ruime voorsprong de slotetappe op vrijdag in te gaan.

Peterhansel etappe 11
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Florent Gooden/DPPI

Nasser Al-Attiyah was op de voorlaatste dag in de Dakar Rally de snelste coureur, maar helemaal blij zal hij daar niet mee zijn. Hij pakte slechts twee minuten terug ten opzichte van klassementsleider Stephane Peterhansel, die een voorsprong van een kwartier verdedigt bij het ingaan van de laatste etappe op vrijdag.

Normaal gesproken zal de eindstrijd beslist worden tussen deze twee coureurs, aangezien de nummer drie Carlos Sainz op ruim een uur achterstand staat. Tim en Tom Coronel kruipen tijdens de etappe steeds wat verder naar voren. Kwamen ze bij het tweede waypoint nog door als 41ste, richting het einde van de etappe krabbelde ze op naar de 29ste plaats.

Uitslag Dakar etappe 11 auto's

# Coureur Merk Tijd
1. Al-Attiyah Toyota 04:34.24
2. Peterhansel Mini + 00:1.56
3. Sainz Mini + 00:02.26
4. Al Rajhi Toyota + 00:04.02
5. Despres Peugeot +00:08.31

Algemeen klassement Dakar na etappe 11

# Merk Coureur Tijd
1. Peterhansel Mini 42:09.26
2. Al-Attiyah Toyota + 00:15.05
3. Sainz Mini + 01.04.14

De truckers van KAMAZ vierden weer een ouderwets Russisch feestje met een loepzuivere één twee voor Anton Shibalov en Airat Mardeev. De snelste niet-KAMAZ was de MAZ van Aliaksei Vishneuski. Voor het algemeen klassement mocht het allemaal niet baten. Dmitry Sotnikov, vandaag goed voor de vijfde tijd, houdt eenvoudig stand op P1 en is met een voorsprong van veertig minuten de gedoodverfde favoriet voor de eindzege.

Beste Nederlander was vandaag Pascal de Baar. De coureur van het Riwald Dakar Team kwam op 38 minuten van Shibalov over de streep. Martin van den Brink verloor veel tijd en is op het moment van schrijven nog onderweg.

Algemeen klassement trucks Dakar na etappe 11

# Merk Coureur Tijd
1. Sotnikov KAMAZ 45:51.33
2. Shibalov KAMAZ + 00:39.58
3. Mardeev KAMAZ + 01.011.30

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Dakar Rally 2021 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden