Dit wist je nog niet van Kimi Raikkonen!

04 jan. 17:04 Redactie

Ferrari-coureur geeft geheimen prijs


Kimi Raikkonen geldt al jaren als één van de meest populaire Formule 1-coureurs van de paddock. Toch kennen weinig mensen hem goed. De Fin is niet zo spraakzaam en toont zijn klasse vaak op de baan, in plaats van ernaast. In gesprek met Formula1.com gaf de Fin onlangs wat meer prijs.

Zo is zijn favoriete eten zalm, draagt hij het liefst zwarte kleding en eet hij het liefst tonijn op zijn pizza. The Iceman houdt niet van vakanties ('waarom zou je op vakantie willen?'), maar gaat wel graag naar 'een plek in Finland'. Om geen hordes fans tegen te komen houdt hij de plaats liever geheim.

Raikkonen heeft geen lievelingsmuziek, maar luistert graag naar de radio. Wel luisterde hij vroeger graag naar Guns N' Roses, maar dat is al 'een eeuw geleden', zoals hij het zelf verwoord. De mooiste bocht op de kalender vindt Raikkonen Eau Rouge en het mooiste circuit Spa-Francorchamps. Als Raikkonen mocht kiezen reed hij het liefst in de jaren '70 Formule 1.

Het mooiste moment uit zijn carrière vond Raikkonen het winnen van de wereldtitel in 2007. In de auto van 2007 (de F2007) zou hij dan ook het liefst nog een keer willen rijden.

Verder bevestigd Kimi dat hij een vrij simpele man is, die niet veel nodig heeft. Boeken leest hij niet, films vindt hij niet interessant en hij verzamelt ook niets. Wel gaat hij graag nog eens iets doen in de Motocross, want dat is zijn favoriete sport naast de Formule 1.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen