Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Woedende Verstappen haalt uit naar organisatie virtuele 24 uur Le Mans: "Wat een clowns!"

Max Verstappen is er helemaal klaar mee, nadat hij meerdere malen werd getroffen door problemen tijdens de virtuele 24 uur van Le Mans.

Toen Max Verstappen voor een derde keer uit de race werd gegooid vanwege problemen met de servers, besloten hij en zijn team om de race te staken. Voor alle problemen reden ze op P1, maar na meerdere keren getroffen te zijn door disconnects, had de Nederlander er absoluut geen zin in. Dat liet hij ook weten in niet te mis te verstane wijze. De organisatie moest het ontgelden. "Ze zeggen dat het pech is, maar ik noem het incompetentie. Ze kunnen hun eigen game niet eens onder controle houden. Dit is de derde keer al dat ik uit de game wordt gegooid tijdens deze race. Dit is ook de laatste keer dat ik meedoe", briest Verstappen. Zijn beweegredenen zijn duidelijk. "Wat is het punt? Je bereidt je maanden voor, we leiden het kampioenschap en de race waarvoor we ons twee maanden hebben voorbereid. Dan gaan ze er zo om mee om?."

Clownshow

De 24 uur van Le Mans lag op zaterdag zelfs al even stil toen mensen van buitenaf probeerde de servers aan te vallen, waardoor de organisatie besloot om de rode vlag te zwaaien. Verstappen heeft geen goed woord over voor de organisatie. "Er zijn twee rode vlaggen geweest omdat er mensen de server aanvielen. Ze hebben een streep gezet door de regen (de virtuele regen tijdens de race, red.) en nog steeds worden mensen uit het niets uit de game gegooid." "Ook wij, maar vervolgens doen ze (de wedstrijdleiding, red.) er niets mee. Het is een grap, dit kan je geen evenement noemen. Het is een clownshow. Daarom was het beter om de auto uit de wedstrijd te halen." "Het is gewoon zonde voor iedereen in ons team. Ik ga het spel van mijn computer verwijderen. Dat is mooi, scheelt wat ruimte op mijn computer. Ik hoop dat iedereen het doet!" Check hieronder in de video Verstappen die helemaal losgaat op de wedstrijdleiding.

nYAcyrvWl34

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"