Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff maakt geen haast met nieuw contract Hamilton

Toto Wolff heeft nog niet met Lewis Hamilton gepraat over wat zijn standpunt is met het nieuwe verbod op politieke statements in de Formule 1. Ook de contractonderhandelingen zijn nog niet begonnen.

Vanaf het komende Formule 1-seizoen is het verboden om eigenhandig (politieke) statements te maken tijdens een raceweekend, tenzij daar schriftelijk toestemming voor is gegeven door de FIA. Dit betekent dat coureurs die regelmatig statements maken, bijvoorbeeld Lewis Hamilton, minder vrijheid hebben voor activisme in de F1. Wat Hamilton precies van de nieuwe regel vindt, dat is nog niet duidelijk. Mercedes-teambaas Toto Wolff werd gevraagd naar zijn en naar Hamiltons reactie op de situatie, maar met een duidelijke reden kan Wolff geen antwoord geven. "We hebben niet gepraat over de politieke situatie, want hij heeft zijn off-season", laat hij optekenen door de media, waaronder RacingNews365. Het is belangrijk dat hij dan beschermd wordt tegen de Formule 1. Dat wil ik doen: hem helpen met beschermen." Dit betekent natuurlijk niet dat de situatie nooit uitgebreid besproken gaat worden bij Hamilton en Mercedes. "Zodra hij weer terug is van de winterstop wordt het zeker weten besproken. Maar wel met een positieve mindset."

Ook contract Hamilton wordt besproken

Hamilton liet in 2022 al een aantal keer weten dat hij graag nog even doorgaat bij Mercedes. Wolff ziet dit net als Hamilton zitten en het is volgens de Mercedes-teambaas slechts een kwestie van tijd voor er een nieuw contract ondertekend is. Geduld is een schone zaak, zo legt de Oostenrijker uit. "We hebben nog een volledig jaar te gaan." "We zitten zo erg op een lijn in de afgelopen tien jaar en onze onderlinge band is zo veel gegroeid dat het slechts en kwestie is van hem fysiek in Europa hebben. Even samen zitten, een beetje worstelen en dan na een paar uur naar buiten lopen met witte rook", aldus Wolff.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'