Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff gaat voor GP-overwinning: "Singapore één van onze betere circuits"

Mercedes-teambaas Toto Wolff wil dit seizoen minimaal één keer het Duitse en het Britse volkslied laten klinken. Zowel George Russell als Lewis Hamilton wisten de W13 nog niet als eerste over de eindstreep te rijden. In Singapore zou daar wel eens verandering in kunnen komen.

Mercedes-teambaas Toto Wolff wil dit seizoen hoe dan ook nog een race winnen. De laatste keer dat de Duitse renstal geen Grand Prix won in een seizoen was in 2011 toen Nico Rosberg en Michael Schumacher nog voor het team reden. Na jarenlange dominantie in de koningsklasse van de autosport worstelt Mercedes dit seizoen om mee te kunnen vechten met de top. Ze zijn het hele seizoen eigenlijk best of the rest en pakken daarom vaak een podium, maar grijpen naast de overwinningen. De Duitse renstal zat er soms dichtbij, maar dat kwam vaak doordat Red Bull, maar met name Ferrari problemen had. Wolff zou graag willen zien dat het team volledig op eigen kracht het goud kan pakken dit seizoen. "Het zou geweldig zijn als we een race kunnen winnen op basis van eigen verdiensten, zonder gridstraffen. Als je het ons na Spa had gevraagd, dan had ik gezegd dat het onmogelijk was, maar de race erna op Zandvoort wonnen we bijna. En in Monza was het vervolgens weer niet goed", vertelt Wolff tegenover de media, waaronder RacingNews365 .

Een overwinning zou Mercedes goed doen

Met nog zes races te gaan is het einde van het seizoen in zicht. Mercedes lijkt steeds meer opgewassen te zijn tegen Ferrari, maar aan Red Bull en met name Verstappen hebben ze nog een hele kluif. Het zou volgens Wolff het hele team een boost geven om een Grand Prix te winnen dit seizoen. "Ik denk dat dat wel het doel moet zijn", laat Wolff weten. "We willen het seizoen niet eindigen zonder een overwinning, ook al zijn de ogen al gericht op 2023. Het zal voor iedereen in het team fijn zijn om een race te winnen in een moeilijk seizoen."

Zal Mercedes zegevieren in Singapore?

De volgende Grand Prix is in Singapore, een circuit dat de W13 volgens de simulaties goed past, maar toch wil Wolff nog niet te vroeg juichen "Ik denk dat de lay-out van dat circuit onze auto beter zal passen. De hobbels echter niet", vertelt de teambaas van Mercedes. "In de simulatie komt naar voren dat het een van onze betere circuits is. Maar ik probeer voorzichtig te zijn met voorspellingen voor Singapore." Na het controversiële einde van de Grand Prix van Abu Dhabi in het vorige seizoen vroeg RacingNews365 zich af of het gerechtigheid zal geven als Mercedes dit jaar wel in Abu Dhabi wint. "Ik denk dat niets ons dat kampioenschap gaat teruggeven", is Wolff stellig.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'