Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff gooit de Mercedes-handdoek definitief in de ring

Hoewel Mercedes opnieuw een prima resultaat behaalde in Canada en bij vlagen even snel was als Red Bull en Ferrari, ziet Mercedes-teambaas Wolff het niet meer gebeuren dat ze het kampioenschap kunnen gaan winnen.

Mercedes finishte in de Grand Prix van Canada voor de derde keer dit seizoen in de top vier met beide auto's. Ze lijken steeds consistenter te worden, waarbij ze nu overduidelijk de nummer drie van het veld zijn. In Canada waren ze volgens teambaas Toto Wolff bij vlagen zelfs sneller dan kampioenschapsleider Max Verstappen. "Montreal is altijd een goede plek geweest voor Lewis, en op zondag was hij echt sterk, met een auto die niet gemakkelijk onder de knie te krijgen was. Daar kunnen we blij mee zijn. Onze snelheid in de race was goed, vooral toen de banden begonnen te slijten. We kwamen in die fase van de Grand Prix zelfs dichter bij Max Verstappen en Carlos Sainz en dat was mooi om te zien", zo wordt Wolff geciteerd door Speedweek . Hoewel dit een mooi vooruitzicht is, heeft Mercedes nog een hele inhaalslag te maken om voor de negende keer op rij de constructeurstitel binnen te slepen. Red Bull staat namelijk met maar liefst 116 punten voor op de Duitse renstal. Ook in het rijderskampioenschap heeft Red Bull met Verstappen een aanzienlijke voorsprong op de coureurs van Mercedes. Volgens Wolff is de kans op het winnen van een kampioenschap dit seizoen daarom niet meer aanwezig. "Nee, die trein heeft het station al lang geleden verlaten", vertelt Wolff, waarna hij uitlegt er wel in te geloven dat ze dit seizoen op eigen kracht races gaan winnen. Daarbij is het volgens Wolff cruciaal wat de aard van de baan is. "Ik denk dat hoe minder hobbels er op een baan zijn, hoe beter het voor ons is."

Kan Mercedes opnieuw winnen in Silverstone?

Wanneer Mercedes op eigen kracht races kan gaan winnen weet Wolff niet, maar de vooruitgang zit er volgens hem wel degelijk in. "De laatste twee weekenden in Bakoe en Montreal hebben aangetoond dat het team over de collectieve geest beschikt om een solide puntenreeks neer te zetten, ook al missen we de snelheid om de jongens vooraan uit te dagen." De volgende race die op het programma staat is de Grand Prix van Groot-Brittannië. De thuisrace voor beide coureurs én Mercedes zelf. De renstal wist de afgelopen negen jaar maar liefst acht keer de race op het circuit van Silverstone te winnen, waarvan zeven keer met Hamilton. "Silverstone is in het verleden altijd goed voor ons geweest. De vraag is echter of dat ook nu nog geldt met de nieuwe auto."

Viaplay
x
LIVE Reacties na verrassende eerste vrije training GP China