Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff haalt uit na vermeend financieel gesjoemel Red Bull: "Grappig dat Horner dat zegt"

Toto Wolff noemt het 'grappig' dat Red Bull-teambaas Christian Horner het overtreden van het budgetplafond in 2021 ontkent. De Mercedes-teambaas vermoedt dat er wel degelijk gesjoemeld is door de Oostenrijkse renstal.

Red Bull heeft in 2021 mogelijk het budgetplafond in de Formule 1 overschreden. Het team van Max Verstappen, die er in dat seizoen vandoor ging met de wereldtitel, staat onder een vergrootglas en krijgt mogelijk nog een straf voor het incident van vorig jaar. Zelf zegt teambaas Christian Horner dat hij geen kennis heeft van de overtreding . Dit wordt bij het Mercedes-kamp echter niet geloofd. Teambaas Toto Wolff zegt in gesprek met Sky Sports dat men in de paddock wel beter weet. "Het is grappig dat Christian dat zegt, want er wordt al weken en maanden onderzoek naar ze gedaan. Misschien spreekt hij niet met zijn Chief Financial Officer ." "Voor zover wij weten is er een team met een kleine overtreding, wat meer een incident is. En er is een team dat fundamenteel er heel ver boven zit. Dat is waar op dit moment nog naar wordt gekeken", zegt Wolff, doelend op de situatie bij Red Bull. "Dat is geen geheim in de paddock."

Wolff ziet groot voordeel voor Red Bull

Mocht Red Bull inderdaad miljoenen extra hebben gespendeerd in 2021, dan heeft het team van Verstappen en Sergio Perez een oneerlijk voordeel op de rest, zo legt Wolff uit. "Het meest cruciale is dat als je in 2021 over de limiet zat, dat je er in 2022 eigenlijk weer over zit. Dat betekent dat je een voordeel hebt voor in 2023." "Het is zo dat ze dit jaar een lichtgewicht chassis hebben gemaakt dat ze volgend jaar kunnen gebruiken. Het is een serie aan gebeurtenissen die invloed kan hebben op drie de wereldkampioenschappen." De gevolgen zijn volgens Wolff enorm. "We praten over vele tienden van een seconde. Wij konden ons overgewicht niet in zijn geheel reduceren, want we hadden er het geld niet voor. We konden geen nieuwe onderdelen produceren voor de auto, want het geld was er niet. Je vecht eigenlijk in een andere klasse als je het plafond omhoog hebt geschroefd."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden