Wolff: 'Het is even klote voor Mercedes'

25 apr. 2017 09:30 Redactie

Mercedes moet even omschakelen na nederlagen tegen Ferrari


Het Formule 1 team van Mercedes moet voor het eerst in vier seizoenen toestaan dat een concurrent het beter voor elkaar heeft. Van de eerste drie races wist het er slechts een te winnen. Na de dominantie van de afgelopen jaren is het vooral een zege voor de fans.

Teambaas Toto Wolff erkent dat het team moet omschakelen: "Verliezen voelt zoveel slechter dan winnen. Op dit moment voelt het even niet goed, maar terugslaan en winnen voelt erg goed. In China konden we dit ervaren en we genoten ervan."

"Voor de Formule 1 is het goed dat er een gevecht is tussen Mercedes en Ferrari, daarom moeten we het soms door de ogen van de fans bekijken. We hebben een gevecht, ook al voelt het nu even klote!" laat Wolff aan Racer weten.

"Het is een compleet andere situatie. De afgelopen drie seizoenen hadden we alleen een intern gevecht. Nu moeten we strijden met de concurrentie, maar ik ben ervan overtuigd dat we dat kunnen."

"De nieuwe regels zijn een goede verandering en we strijden nog altijd voor de zeges en de titel. Dat is nog altijd goed nieuws voor de sport en het team."

Binnen Mercedes is er veel respect voor Ferrari. Wolff verwacht niet dat dit tijdens het gevecht gaat veranderen.

"We kunnen prima opschieten met Ferrari en er is veel wederzijds respect tussen de twee merken en team. Dat verandert niet dit jaar, ze hebben het gewoon erg goed voor elkaar. Ik heb het liefste dat we met elkaar omgaan zoals in de rugby: Speel het hard, probeer elkaar te verslaan en drink een biertje na de wedstrijd."

Foto: Mercedes AMG F1

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen