Wolff lacht om ophef over uitspraken Rosberg

21 jun. 2017 10:46 Redactie

Wolff: 'Rivaliteit tussen coureurs is altijd op het randje'


Toto Wolff kan wel lachen om de berichten in de media die afgelopen dagen ontstonden door zijn uitspraken over Rosberg. In een interview met Daily Mail noemde de teambaas van Mercedes de Duitser 'gemeen' en de ergste van de twee.

Seizoenen lang waren Lewis Hamilton en Nico Rosberg teamgenoten bij Mercedes. Dat ging lange tijd relatief goed, tot er in 2016 een kink in de kabel kwam. Door onder ander de crashes in Spanje en Oostenrijk liep de spanning hoog op. Uiteindelijk besloot Rosberg om aan het einde van het seizoen te stoppen op zijn hoogtepunt.

Wolff liet weten dat de Duitser de grenzen opzocht en de gemeenste van de twee coureurs was. Iets waarin Rosberg zich totaal niet kon vinden. Wolff komt nu terug op zijn uitspraken. Een journalist vroeg hem wie van het huidige rijdersduo de 'evil one' is. 

"Ik maak die fout niet nog een keer!" lachte Wolff.

"Het is een mooie krantenkop. De rivaliteit tussen twee coureurs die voor de zeges en de wereldtitel strijden is zeer intens. Dat is zowel op als naast de baan. Bij alle grote gevechten zag je dat, zoals bij Prost en Senna. Dat gaat niet altijd in goede harmonie met elkaar. Dat was wat ik bedoelde met mijn uitspraken."

Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen