Wolff: 'Lewis Hamilton is zijn miljoenen salaris meer dan waard'

03 mrt. 2017 17:21 Redactie

Wolff: 'Hamilton is niet alleen de beste coureur, hij is ook een interessante persoonlijkheid'


Mercedes teambaas Toto Wolff vindt dat Lewis Hamilton zijn miljoenen dubbel en dwars waard is. De Brit is de bestbetaalde Formule 1 coureur van dit moment.

Hamilton staat enorm in de belangstelling. Niet alleen op de baan, maar ook daarbuiten is hij een graag geziene gast voor de media. De Brit houdt er een flamboyante levensstijl op na, die hem op sommige momenten op de nodige kritiek komt te staan.

"Mensen leven in een droomwereld als ze denken dat modeshows Lewis zijn belangrijkste bezigheid is." laat Toto Wolff weten aan iNews.

"Hij is niet alleen de beste Formule 1 coureur van dit moment, maar hij is ook een erg interessante persoonlijkheid. Hij geeft de tabloids veel om over te schrijven."

"Lewis zorgt voor de verhalen. Om verheerlijkt te worden, moet je zorgen voor drama en hij biedt dat. Hij is een fenomeen van de media, maar bovendien een zeer getalenteerd coureur.'

OVERZICHT: SALARISSEN FORMULE 1 COUREURS 2017

Als teambaas van Mercedes bemoeit Toto Wolff zich niet veel met het leven van Hamilton buiten het circuit. Zo lang hij de bloemetjes niet teveel buitenzet en zijn prestaties er niet onder lijden is er geen probleem.

"Als ik Lewis aan het werk zie, en hem ook deze week weer zie.. Zijn lange runs van deze week waren de beste van deze testweek. Gewoon onvoorstelbaar!"

"Lewis is een buitengewone persoonlijkheid en heeft een prikkelbaar karakter. Dat zorgt ervoor dat als hij in zijn element is, hij onverslaanbaar is. Als hij die 100% mindset heeft dan is hij de perfecte coureur. Dat zijn de dagen waarop je jezelf realiseert waarom hij voor ons rijdt en waarom hij de beste betaalde F1 coureur is."

Hamilton voert de lijst met bestbetaalde Formule 1 coureurs al enkele jaren aan. Alleen van Sebastian Vettel en Fernando Alonso heeft hij concurrentie op dat vlak.

Foto: Mercedes AMG F1

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen