Wolff: 'Niet Hamilton maar Rosberg was de gemene van de twee'

18 jun. 2017 12:34 Redactie

Rosberg speelde gemene spelletjes bij Mercedes


Over het algemeen werd er altijd aangenomen dat Lewis Hamilton de overhand had binnen het team van Mercedes. De Brit werd vaak verweten dat hij spelletjes speelde met teamgenoot Nico Rosberg, maar teambaas Toto Wolff laat weten dat het andersom was.

In 2016 liep de spanning tussen de beide coureurs hoog op na de crash in Spanje. Wat volgde was een zenuwslopende ontknoping van de titelstrijd, waarbij Hamilton tot het uiterste ging in Abu Dhabi. Het was volgens Wolff echter Rosberg die het meest stiekem en kwaadaardig was in de seizoenen dat de twee samen reden.

De rijke Rosberg vs. de jongen van de straat, zo werd het duel vaak omschreven. Dat rijke jongetje was minder braaf dan over het algemeen werd aangenomen. Gevraagd wie het ergste van de twee was antwoordde Wolff. "Degene die er nu niet meer is. Dat was de kwaadaardige van de twee. Nico probeerde om alle wapens te gebruiken die hij had."

"Er waren veel psychische spelletjes om je concurrent van zijn stuk te krijgen. Met Nico en Lewis waren er misschien nog wel dingen die zelfs wij niet weten."

"Ze kwamen uit twee totaal verschillende milieus en raceten al tegen elkaar toen ze opgroeiden. Het was duidelijk dat het niet altijd koek en ei zou zijn als je twee teamgenoten in een winnende auto zet."

"Kijk naar de bagage die ze meenamen en de spelletjes die ze in het verleden speelden. Ieder jaar was er wel een groot incident dat hun relatie verder onder druk zette. Als je op het hoogste niveau presteert als sportman ben je ook gevoeliger. Dat waren ze allebei en het had op beide effect."

De trukendoos van Nico Rosberg


Nico Rosberg probeerde Hamilton onder druk te zetten met diverse acties. Een voorbeeld daarvan is de kwalificatie van de GP van Monaco in 2014. Rosberg veroorzaakte met opzet een gele vlag tijdens de slotminuten van de kwalificatie waardoor hij van pole kon starten.

Wolff werd gevraagd naar zijn mening over het incident, maar die wilde hij niet delen.

"Ik heb daar wel een antwoord op, maar ik weet niet hoe jullie dat op papier zetten. Laten we het er op houden dat het een groot incident was dat erg veel invloed had op hun relatie."

Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen