Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff ontkent opvallend gerucht: "Volgend jaar namelijk met dezelfde auto"

Tot dusver is het Formule 1-seizoen voor Mercedes verre van rooskleurig. De achtvoudige wereldkampioenen wisten na vier races slechts twee podiums te scoren. Dit gegeven doet bijzondere geruchten opwaaien: Het team zou zich nu al concentreren op het komende jaar.

De teambaas van Mercedes, Toto Wolff, reageert op het gerucht dat zijn team het seizoen al heeft afgeschreven en zich nu al concentreert op het komende jaar. Volgens hem is hier helemaal niets van waar. "In 2023 rijden we met dezelfde auto, wat betekent dat alles wat ik nu leer, ik volgend jaar nodig zal hebben. Hoe eerder we daar zijn, hoe beter." Het grootste probleem voor Mercedes is 'porpoising', waarbij de auto's enorm stuiteren op de rechte stukken en dit een negatieve invloed heeft op de snelheid. "Op het rechte stuk is de auto soms niet te besturen en absoluut niet competitief", laat Wolff weten. Volgens de Oostenrijker is het voor Mercedes nog niet mogelijk om te strijden voor overwinningen. "Daarvoor zijn we helaas nog te ver weg."

"Kijk eens op Hamilton zijn Instagram"

Met name Lewis Hamilton heeft tot dusver moeite met het vinden van de snelheid in de Mercedes. De zevenvoudige wereldkampioen staat momenteel zevende in het klassement met een achterstand van 21 punten op zijn teamgenoot George Russell. Op de vraag of Hamilton nog tevreden is reageert Wolff: "Kijk eens op zijn Instagram-account. Ziet Lewis er neerslachtig uit? Je moet jezelf er in goede tijden altijd aan herinneren dat er soms dingen misgaan. En het is maar goed dat we niet zomaar drie of vier tienden achter staan, want nu moeten we echt wakker worden!"

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'