Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff pareert kritiek van Horner op beïnvloeding FIA: "Hij verveelt zich vooraan het veld"

Mercedes-teambaas Toto Wolff vindt niet dat zijn team op een verkeerde manier aan het 'lobbyen' is bij de FIA. Christian Horner vond het een kwalijke zaak, maar Wolff vindt niet dat er ook maar iets gebeurt wat tegen de regels is.

Vanaf de Grand Prix van België moeten de nieuwe regels omtrent de vloeren van de Formule 1-bolides ingaan. Hiermee wil de FIA voorkomen dat er een soort 'flexibele' vloer wordt gebruikt, waarmee een voordeel behaald kan worden. Mercedes is duidelijk voorstander van de nieuwe regel, terwijl Red Bull er juist op tegen is. Teambaas Christian Horner bekritiseerde Mercedes zelfs dat ze aan het lobbyen zijn om de regels naar hun voordeel te trekken. Het viel onder meer op dat alle teams die voor de nieuwe formule zijn, motorafnemer zijn van Mercedes. Wolff wil echter weinig weten van de kritiek van Horner. "Ik denk dat hij zich gewoon verveelt, daar vooraan het veld. Dat is prima voor hem", aldus de Mercedes-teambaas tegenover onder meer RacingNews365 . "Het samenwerken met de FIA is altijd onderdeel geweest (van de sport, red.)."

Wolff: "Is Horner niet aan het lobbyen?"

Bij het Mercedes-kamp begrijpen ze niet wat er verkeerd is aan het nauw samenwerken met de FIA. Volgens Wolff hoort dit er namelijk gewoon bij in de Formule 1. "Ik weet niet waar hij (Horner) op doelt, want uiteindelijk zijn we allemaal onderdeel van hetzelfde circus. We werken met dezelfde stakeholders." "Is hij niet aan het lobbyen? Hij zit in zijn kantoor, belt niemand en doet gewoon zijn ding?", aldus de Mercedes-teambaas, die niet ziet wat er verkeerd is aan de verhoudingen tussen het team en de FIA.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden