Wolff: 'Sainz is interessant voor Mercedes maar onhaalbaar'

18 mei 2017 12:15 Redactie

Wolff: 'Sainz heeft alles wat een moderne F1-coureur moet hebben'


Carlos Sainz staat er prima op bij Mercedes teambaas Toto Wolff. De Duitser erkent dat de Spanjaard op dit moment onhaalbaar is vanwege zijn contract met Red Bull.

Toen Nico Rosberg vorig seizoen met pensioen ging informeerde Toto Wolff voorzichtig naar de mogelijkheid om met Sainz te praten. Het contract van de Spanjaard was waterdicht en Red Bull gooide de deur al snel dicht. Mede door de opstelling van Mercedes omtrent de motoren kreeg het een soortgelijk antwoord: "Waarom zouden wij onze concurrent helpen, die ons niet helpt?"

Carlos Sainz staat nog altijd op de shortlist van Toto Wolff en Mercedes. 

"Ja dat klopt. Carlos is klaar voor de volgende stap. Ik kan prima met hem en zijn familie overweg," liet Wolff aan El Mundo Deportivo weten.

"Carlos heeft alles in zich wat een moderne F1-coureur moet hebben. Hij is snel, intelligent en ziet er ook nog eens goed uit."

De haalbaarheid van de Spanjaard voor concurrent Mercedes is erg klein erkent Wolff.

"Hij is nu een Red Bull coureur en zij willen altijd de beste talenten houden voor zichzelf, of anders hun toekomst bepalen."

"Dat is zoals de situatie op dit moment is."

Sainz heeft al een aantal malen aangegeven dat hij in 2018 echt hogerop wil. Met de teamleiding van Red Bull heeft hij gesproken over zijn kansen bij het team, maar zo lang Max Verstappen en Daniel Ricciardo er rijden zijn die er niet. Om die reden is een van de harde eisen van Sainz dat hij weg mag bij Toro Rosso als hij zichzelf kan verbeteren.

Helmut Marko liet recent weten dat het team daar alleen naar kijkt als het een significante verbetering is zoals Ferrari of Mercedes. Het is echter niet waarschijnlijk dat Red Bull mee wil werken zonder dat het er iets voor terugkrijgt. Ferrari en Mercedes weigeren al jaren om het team motoren te leveren.

Foto: Carlos Sainz.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen