Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff wijst naar De Vries: "Dat kan Schumacher ook nog gebeuren"

Toto Wolff verwacht dat Mick Schumacher terug kan keren op de Formule 1-grid. De teambaas wijst hiermee naar Nyck de Vries, die na een invalbeurt in 2022 een stoeltje wist te veroveren.

Mick Schumacher verloor zijn zitje in de Formule 1 na twee seizoenen waarin hij Haas niet kon overtuigen van zijn talenten. Het contract van de jonge Duitser werd niet verlengd en Schumacher moest plaats maken voor de meer ervaren Nico Hulkenberg, die komend seizoen zijn comeback maakt in de koningsklasse van de autosport. De banden tussen Schumacher en Ferrari werden verbroken na 2022, maar direct daarna werd duidelijk dat hij een rol krijgt binnen de Mercedes-familie, waar ook vader Michael Schumacher actief was in zijn laatste F1-jaren. Mick krijgt hier geen vast zitje, maar zal naast Lewis Hamilton en George Russell de derde man zijn bij het topteam. Toch verwacht Mercedes-teambaas Toto Wolff dat Schumacher weer terug kan keren op de F1-grid. Misschien niet bij de Duitse renstal, maar mogelijk eerder bij een ander team. Wolff wijst naar Nyck de Vries, de Nederlandse ex-Mercedes coureur die een stoeltje wist te veroveren bij AlphaTauri. Wolff verwacht veel van Schumacher. "Maar het belangrijkste is zijn persoonlijkheid. Hij is goed opgeleid, intelligent en getalenteerd. Je kan het zien aan zijn track record in de juniorenklassen en ik ben er van overtuigd dat als we hem hier verder kunnen laten groeien, hij een permanent zitje krijgt in de toekomst", zegt de Mercedes-teambaas tegen de media, waaronder RacingNews365. "Dit kan op dezelfde manier als bij Nyck de Vries, toen we hem hebben laten gaan om een carrière op te bouwen. Dat kan Mick ook nog gebeuren, of het nou binnen ons team is of ergens anders. Dat weten we op dit moment nog niet."

Wolff zeer blij met komst Schumacher

Als derde man van Mercedes heeft Schumacher een aantal belangrijke taken, zoals onmisbaar simulatorwerk gedurende het Formule 1-seizoen. Wolff verwacht dat de 23-jarige coureur veel kan bijdragen na twee jaar ervaring in de koningsklasse. "Waar hij écht het verschil mee kan maken is zijn ervaring met de nieuwe generatie F1-bolides." "Hij heeft twee jaar gereden in de Formule 1 en kent hierdoor de banden en lastige eigenschappen, het DNA, van de nieuwe generatie F1-bolides. Mick zal super nuttig voor ons zijn in de simulator en met het beoordelen van onze auto. Het is ook goed om hem op het circuit te hebben bij de debriefs. Het is een fantastische jonge coureur. We hebben er zeker wat mee gewonnen dat Mick nu bij ons hoort", aldus Wolff.

Viaplay
x
Max Verstappen grijpt naast prestigieuze prijs