Wolff: 'Ik zeg niet zo maar nee tegen Alonso'

16 mei 2017 12:13 Redactie

Mercedes teambaas: 'Alonso kan zeker nog titels winnen'


Fernando Alonso droomt nog altijd van een derde wereldtitel. Volgend jaar wil de Spanjaard een winnende auto onder zijn kont hebben. De kansen daarop lijken klein, maar Mercedes zet de deur op een kier.

Toto Wolff liet weten dat Alonso een coureur is waar je niet zo maar nee tegen zegt. "Je kan niet op voorhand nee tegen hem zeggen, dat zou stom zijn. Wat je wel kan zeggen is dat hij de beste coureur is, of anders één van de beste. Zijn motivatie en energie zijn er nog altijd", liet de Wolff aan El Mundo Deportivo weten.

"Fernando zit in de laatste jaren van zijn carrière, maar dat betekent niet dat hij geen races of wereldtitels meer kan winnen in de komende twee of drie races.

Volgens Wolff is er geen wrijving meer tussen Alonso en Hamilton. In 2007 waren de beide coureurs teamgenoten bij McLaren-Mercedes en liep de spanning hoog op.

"Als je Alonso vergelijkt als persoon met die periode, dan is het veel makkelijker om hem te kiezen dan voorheen. Lewis heeft ook een stem hierin. Hij staat zeker open voor een uitdaging en Fernando is een grote uitdaging."

"Maar het gaat niet alleen om het gevoel van Lewis ten opzichte van Fernando. Het draait om de hele dynamiek binnen het team. Alles moet passen en ik denk dat Alonso een andere persoon is dan in het verleden."

Ondanks de bewondering voor Alonso haast Wolff zich om toe te voegen dat het team heel blij is met Valtteri Bottas.

"De huidige situatie is, met alle respect voor Fernando, dat er andere coureurs zijn die nu onze prioriteit hebben. Namelijk Valtteri en Lewis."

"Daarnaast zijn we erg enthousiast over de prestaties van onze jonge talenten (Ocon en Wehrlein red.). Ik heb het volledige vertrouwen in Valtteri, maar er zijn volop mogelijkheden voor 2018. In 2019 komen er wederom grote veranderingen, omdat alle topcoureurs dan vrijkomen."

Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen