Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff ziet ijzersterke Hamilton na kritiek en racisme: 'Dan wordt hij onverslaanbaar'

Mercedes-teambaas Toto Wolff legt uit dat Lewis Hamilton allesbehalve gebroken wordt na meerdere racistische uitlatingen de afgelopen tijd. De Brit wordt juist onverslaanbaar als er tegenslagen zijn.

De Formule 1-wereld kreeg de afgelopen dagen wederom te maken met meerdere racistische uitlatingen, onder andere ook uitlatingen richting Lewis Hamilton. De Mercedes-coureur zei voorafgaand aan het raceweekend op Silverstone al dat het voor hem niks nieuws meer is, al hoopt hij dat er actie wordt ondernomen tegen 'oude stemmen' in de paddock. Mercedes-teambaas Toto Wolff stoort zich eveneens aan de opmerkingen van onder andere Nelson Piquet, maar legt uit dat Hamilton er niet vatbaar voor is. Integendeel zelfs. "Lewis floreert bij tegenslagen en als er met modder naar hem wordt gegooid, dan wordt hij juist onverslaanbaar", laat Wolff optekenen bij The Independent . "De racistische opmerkingen die zijn gemaakt, komen in zijn ogen niet van relevante mensen", voegt Wolff daar nog aan toe, doelend op de woorden van Piquet en Bernie Ecclestone. "Tegenspoed op en buiten de baan drijft hem, maar het is gewoon een schande dat we in de sport zoveel gedaan hebben tegen racisme en deze opmerkingen er nog steeds uitvliegen." "Het komt niet van mensen die tot de kerngroep (van de Formule 1, red.) behoren, maar het is nog steeds verontrustend voor de sport. Het is niet goed voor de Formule 1 om deze geluiden te horen. Daarom heeft hij en sterk standpunt ingenomen, en wij hebben dat ook. Dit mag niet doorgaan zo."

Wolff baalt van 'Ecclestone-handgranaat'

Ondanks de opmerkingen van Ecclestone, die onder meer pro Poetin-uitspraken de wereld in slingerde, heeft Wolff nog altijd 'veel respect' voor de voormalig F1-eigenaar. "Ik was hier niet geweest als hij mij niet had aanbevolen bij Williams, maar om dit soort 'Bernie-achtige handgranaat-opmerkingen' de wereld in te gooien, en andere statements naar buiten te brengen..." "Of het nou gaat om racistische of respectloze opmerkingen over de tragedie in Oekraïne, er is een grens. Er is een grens waar men niet overheen mag gaan om krantenkoppen te formuleren. We moeten deze mensen met deze visie geen platform bieden. Het moet vanuit die hoek stil blijven."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'