Word jij de nieuwe simulator coureur van McLaren?

04 mei 2017 19:33 Redactie

McLaren schrijft online competitie uit


De e-sports maakt zijn opmars in de sportwereld, zo ook in de Formule 1. Nadat Renault al een 'game' ontwikkelde waarmee er een rit in een Formule 1-bolide kon worden gewonnen, gaat nu ook McLaren de online markt op.

Met een gewaagd plan genaamd 'World's Fastest Gamer' gaat McLaren namelijk op zoek naar de snelste racer ter wereld op het internet. De competitie winnen legt de winnaar geen windeieren, de winnaar wordt namelijk aangesteld tot officiële simulator coureur van het Engelse team en mag een jaar lang alle simulator werkzaamheden gaan uitvoeren op het hoofdkantoor van McLaren in Woking.

Met de opvallende en ludieke actie is McLaren het eerste Formule 1-team dat zich waagt aan de e-sports en daar tegelijkertijd personeel mee werft. De directeur van het team, Zak Brown, is enthousiast over de nieuwe stap. "Dit is heel spannend. Niet alleen voor de virtuele wereld, maar ook voor ons in de 'echte' wereld. We zijn al een tijdje bezig met het monitoren van de e-sports en die komt momenteel heel erg overeen met de 'echte' wereld. Daarom is dit het juiste moment om zo'n unieke uitdaging aan te gaan", liet Brown weten.

Hoe je als 'leek' kunt deelnemen is nog niet geheel duidelijk, maar de selectieprocedure is al wel bekend gemaakt door McLaren. Experts van over de hele wereld zullen zes personen aanwijzen die op dit moment toonaangevend zijn in de virtuele racewereld. Daar zullen vier personen aan worden toegevoegd die zich kwalificeren via een selectieproces dat van de zomer wordt gelanceerd. Hoe dat selectieproces er uit gaat zien, is nog niet geheel duidelijk.Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen