Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Worden dit de volgende broertjes in de Formule 1?

Charles Leclerc maakt al drie jaar furore voor het team van Ferrari in de Formule 1, maar zouden we binnenkort een tweede Leclerc op de grid kunnen verwachten? Charles' broertje Arthur gooit hoge ogen in de juniorklasse en maakt onderdeel uit van de Ferrari Driver Academy.

Al heel wat broers hebben in de Formule 1 gereden. Denk aan Jackie en Jimmy Stewart en natuurlijk Michael en Ralf Schumacher. Maar kunnen we binnenkort nog een familienaam aan dit rijtje toevoegen? Charles Leclerc kennen we natuurlijk allemaal. De 24-jarige Monegask begint dit jaar aan zijn vijfde seizoen in de F1. De Ferrari-coureur heeft een langlopend contract met de Scuderia en zal de komende jaar nog voor de Italiaanse renstal uitkomen in de koningsklasse. Maar er bestaat een kans dat we binnenkort een tweede Leclerc op de Formule 1-grid zien verschijnen. Charles' broertje Arthur doet momenteel goede zaken in de juniorklasse. De 21-jarige coureur wist vorig jaar twee races te winnen in de Formule 3 en zijn eerste poleposition te pakken. Komend seizoen zal Arthur Leclerc weer actief zijn in de F3. De jonge Monegask maakt daarnaast deel uit van het opleidingsprogramma van Ferrari. Een overstap naar een hogere klasse, en op den duur de Formule 1, is dus helemaal niet zo'n gekke gedachte.

Leclerc krijgt hulp van zijn broertje

Arthur Leclerc kan op hulp rekenen van zijn grote broer, al moet hij geen racetips verwachten. "Hij weet dat ik er voor hem ben als hij me nodig heeft op persoonlijk vlak. Als het op racen aankomt, heb ik liever dat hij zijn weg vindt en zelf vooruitgang boekt. Dat is volgens mij heel belangrijk in deze sport", vertelt Charles tegen het officiële tijdschrift van Ferrari. Die steun is wederkerig, Arthur helpt Charles op zijn plaats weer. "Soms tijdens een raceweekend, als hij mijn F1-race op tv volgt, dan ziet hij dingen ik vanuit de cockpit misschien niet heb opgemerkt. Dat vertelt hij me dan en zo probeert hij mij te helpen. Dat is altijd leuk. Dus de steun komt van twee kanten."

De onderlinge competitie tussen de Leclerc-broers

De gebroeders Leclerc zijn competitief. Charles kon zijn broertje door het leeftijdsverschil vroeger gemakkelijk aan, maar geeft toe dat het tegenwoordig iets moeilijker is om zijn broer de baas te zijn. "We zijn altijd competitief geweest, vooral toen we jonger waren. Toen we klein waren, wilde hij, omdat hij drie jaar jonger was dan ik, altijd dezelfde dingen doen als ik deed. Toen ik acht of negen was, was het vrij gemakkelijk om hem te verslaan, maar nu we volwassen zijn is dat leeftijdsverschil van drie jaar verdwenen." "Dus tegenwoordig is het echt moeilijk om hem te verslaan", geeft de Ferrari-coureur toe. "Vooral bij tennis of padel. Dus dat gevoel van competitie tussen ons is nog steeds erg aanwezig", voegt hij toe.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"