Zak Brown: 'McLaren en Honda gaan cruciale fase in'

08 jun. 2017 08:20 Redactie

'McLaren moet binnenkort beslissen of het door gaat met Honda'


De relatie tussen het team van McLaren en motorfabrikant Honda gaat nu een cruciale fase in. Dat is althans de mening van McLaren-CEO Zak Brown, die stelt dat de komende drie maanden belangrijk zijn voor het 'huwelijk' tussen de twee partners.

Na drie jaar huwelijk is er nog bar weinig veranderd. Nadat McLaren in 2015 startte met het gebruiken van Honda-motoren, rijdt het team achteraan in het veld, met soms een uitschieter naar voren. Dat is een fikse tegenvaller voor het team, dat eigenlijk de wereldtitel wilde binnenhalen met de Japanse motorfabrikant. Tot op heden komt daar helemaal niets van terecht en het geduld van McLaren is bijna op.

Ook dit seizoen verloopt dramatisch voor McLaren. Honda heeft wel beterschap beloofd, maar dat komt in ieder geval niet in Canada, waar het team eigenlijk een motorupgrade zou krijgen. In een interview met Reuters geeft Zak Brown aan dat deze update is uitgesteld, tot onvrede van McLaren.

"We missen upgrades en de upgrades die we krijgen leveren niet het gewenste niveau. Dat is niet wat Honda ons beloofd heeft en wij zitten zelf bijna aan ons maximum. Ik wil niet speculeren over onze opties in de toekomst, maar we gaan wel een belangrijke en cruciale fase in. We komen op het punt dat we moeten kiezen of we links of rechts gaan", is Brown duidelijk.

Toch blijft het doel van Brown om het huwelijk met Honda te laten slagen, ondanks alle problemen. "Het zal wel goed komen. Onze voorkeur gaat nog steeds uit naar het winnen van een titel met Honda, maar we moeten wel kritisch blijven en later dit jaar beslissen of het haalbaar is", aldus Brown.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen