Zak Brown over McLaren: 'We zijn nog steeds één team'

08 mei 2017 08:36 Redactie

'Deelname Fernando Alonso aan Indy500 bewijst eenheid McLaren'


Het Formule 1-team van McLaren heeft tot nu toe een zwaar seizoen achter de rug. Het Engelse topteam van weleer behaalde nog geen punt en kampt met veel betrouwbaarheidsproblemen. Toch opereert het team nog steeds als een eenheid, wat de kracht van het team aangeeft. Dat is althans de mening van McLaren-CEO Zak Brown.

De topman van McLaren baseert zijn conclusie voornamelijk op het feit dat McLaren en Honda in samenwerking met Andretti Autosports Fernando Alonso een kans kunnen geven deel te nemen aan de Indy500.

"Het is logisch dat er vragen ontstaan over onze samenwerking", geeft Brown toe tegenover ESPN. "We hebben tot nu toe nog niks kunnen presteren, dus dan is het logisch dat er vragen ontstaan", aldus Brown.

Bij gebrek aan succes kijkt team naar andere manieren om succesvol te zijn. De deelname aan de Indy500 laat dan ook zien dat het team als eenheid opereert is Brown van mening. "We zijn, net als Honda, gefrustreerd over onze problemen in de Formule 1, maar kijken ook verder. De deelname van Alonso aan de Indy500 laat zien dat we als team toegewijd opereren en altijd gericht zijn op het winnen."

Volgens Brown is het uitstralen van die eenheid het enige wat McLaren nu kan doen. "We gaan helaas niet veel vooruitgang zien in de komende wedstrijden en wellicht niet eens meer in de eerste seizoenshelft. Het uitstralen van eenheid is de enige manier om antwoord de geven op de vraag of we nog toegewijd zijn aan elkaar."

Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen