© Mercedes

Nieuwsoverzicht

Zanardi: "Hamilton is sterk, maar houd Leclerc in de gaten"

15 mrt. 20:00 Aaron Deckers 0 reacties
Het is inmiddels alweer twintig jaar geleden dat Alex Zanardi zijn laatste Grand Prix in de Formule 1 reed. De Italiaan spreekt zich uit voorafgaand aan het nieuwe seizoen.

De Italiaan kende een ongelukkige tijd in de Formule 1 nadat hij daarvoor zeer succesvol was geweest in de CART/Indy Car series. Ondanks het verlies van zijn beide benen, rijdt Zanardi nog altijd mee om de prijzen in verschillende raceklasses.

De 52-jarige Zanardi volgt de Formule 1 nog altijd op de voet en liet zich tegenover Sky Sport Italia dan ook graag uit over het huidige Formule 1-seizoen: "In mijn ogen is Lewis Hamilton nog altijd een sterke rijder, maar men moet Leclerc dit seizoen ook in de gaten houden. Ik heb het gevoel dat er dit jaar meerdere outsiders, zoals Leclerc of Gasly, een goede indruk gaan maken. Dat zijn jongens waar ook de rest van het veld rekening mee moet gaan houden."

"Ik denk dat Ferrari een goede keuze heeft gemaakt door Leclerc aan te stellen als tweede coureur. Ik geloof niet dat zijn komst te veel druk zal zetten op Sebastian Vettel. Die had vorig jaar een ongelukkig jaar, maar ik weet zeker dat het niet door de druk kwam. De twee vullen elkaar goed aan en het is duidelijk dat Leclerc de toekomst heeft. Al zal hij weinig boodschap hebben aan die opmerking, want hij zal er zelf al direct willen staan", aldus Zanardi met een grote glimlach op zijn gezicht.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen