Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Zandvoort: "Formule 1-aanpassingen in één winter door te voeren"

Het Circuit Zandvoort hoeft niet lang bezig te zijn om aanpassingen door te voeren die het organiseren van een Formule 1-race mogelijk maken. De mede-eigenaar van het duinencircuit, prins Bernhard junior, stelt dat dit 'in één winter' te doen is.

In gesprek met Racingnews365 liet de prins weten dat het circuit niet bijzonder veel aanpassingen hoeft te doen aan de huidige lay-out. "We kunnen het in de komende winter doen, of anders in de winter van 2019-'20."

"Wil je 2020 halen dan moet het binnen ongeveer een half jaar duidelijk zijn dat de Formule 1 daadwerkelijk naar Nederland komt", sprak Bernhard. "Dat komt niet neer op een maandje. We zullen sowieso het publiek op de hoogte houden in de verschillende fases." Het Circuit Zandvoort moet op drie punten langere uitloopstroken hebben dan dat nu het geval is, te weten bij de Tarzanbocht, de Kuhmobocht en het Scheivlak. Bovendien moet de hoofdtribune aardig worden uitgebreid. "In principe kunnen we deze aanpassingen in een winter doorvoeren. We willen dat echter wel in één keer fiksen", vertelde de mede-eigenaar van het circuit.

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie