Zorgen woestijnzand en temperaturen in Bahrein voor motorproblemen bij Honda?

16 apr. 2017 11:51 Redactie

Weekend vol met problemen dreigt voor Honda


Het Formule 1 team van McLaren-Honda kent voor alsnog een dramatisch weekend. Na twee redelijke races is het weer ouderwets huilen met de pet op. Zowel Vandoorne als Alonso kennen veel technische problemen.

De powerunits van zowel Stoffel Vandoorne en Fernando Alonso zijn dit weekend in Bahrein al minimaal één keer vervangen. De Belg is al bezig aan zijn derde motor voor dit seizoen, terwijl er slechts vier zijn toegestaan. Fernando Alonso kampte tijdens de kwalificatie met een defect aan het hybride systeem waardoor hij tijdens Q2 niet meer in actie kwam. 

Honda tast nog in het duister naar de redenen van de diverse defecten. Geruchten gaan dat de combinatie van het woestijnzand, de hogere temperaturen en de lange rechte stukken de boosdoener is voor de Japanse motorleverancier. Iets dat goed mogelijk is, want in het verleden kampten ook andere motorleveranciers met dergelijke problemen. Vorig jaar viel Sebastian Vettel al in de opwarmronde uit met een opgeblazen motor.

"We weten nog niet wat de oorzaak is van de defecten. We vermoeden dat het te maken heeft met de omstandigheden hier in Bahrein en de lay-out van het circuit." liet Hasegawa van Honda weten.

Grote vraag is dan ook of we vandaag een McLaren coureur zonder problemen de finish zien halen. Vandoorne is voor alsnog de enige coureur van het team die de finish wist te halen dit seizoen.

Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen