Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

1 april, de dag waarop Hamilton én gediskwalificeerd werd én zijn F1-afscheid aankondigde

Een blik op de kalender leert ons dat het vandaag 1 april is en dat is ook de wereld van de Formule 1 niet ontgaan. De meest opmerkelijke berichten komen langs. Een overzicht.

Lewis Hamilton Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Het is vandaag 1 april, de dag van grappen, grollen en elkaar voor de gek houden. Ook de wereld van de Formule 1 doet daar volop aan mee. Zo staan er her en der op het internet prachtige pareltjes waar uiteindelijk niets van waar blijkt te zijn. Wat dacht je van wildcards per 2022?

F1i schreef dat er per volgend jaar bij de helft van de races een elfde team op de grid zal staan, ingeschreven door de F1-organisatie zelf. Doel is om jong talent, zowel coureurs als technisch personeel, de kans te geven zich te ontplooien. Ross Brawn zou daarbij voor het eerst sinds zijn vertrek bij Mercedes de rol als teambaas oppakken.

GrandPrix247 kondigde het afscheid van de Formule 1 van Lewis Hamilton aan. De Mercedes-coureur zou in 2022 gaan racen in de Amerikaanse NASCAR en wel voor het team van goede bekende en voormalig NBA-superster Michael Jordan. The Judge 13 haakte in op het afgelopen Grand Prix-weekend en stelde dat Lewis Hamilton was gediskwalificeerd. De reden daarvoor? Hij was te vaak van van de baan gegaan in bocht vier.

Ook Max Verstappen ontsprong de dans qua 1 april grappen niet. Hij stond centraal in de dikke vette headline van Inside Racing: "Verstappen mag verkorte lay-out Circuit Zandvoort gebruiken tijdens GP Nederland." Juist ja. Overigens maakt men met een uiterst cynische ondertoon melding van het hoe en waarom van die uitzonderingsregel: "Na het succes van de 'Mercedes only'-regel bij het uitkomen van bocht vier in Bahrein, krijgt Verstappen eenzelfde voordeel in Zandvoort in de vorm van een wat afgezwakte Audi-chicane."

Niet alle grappen verlopen even succesvol. In de ochtend dacht de persoon achter het Twitter-account van de GP van Azerbeidzjan dat het een goed idee was om te grappen dat de race was afgelast. Wie hem heeft teruggefloten is niet bekend, maar inmiddels is de tweet weer verdwenen.

Ook interessant:

Waren Verstappen en Red Bull te braaf in Bahrein?

Luister nu de podcast met host Mental Theo, autocoureur Tom Coronel en F1-expert Ruud Dimmers.

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Verstappen houdt 't onmogelijke voor mogelijk "Qua snelheid kan 't"