Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden

Waar kan ik Formule 1 op TV kijken?

Vanaf 2022 heeft Ziggo Sport niet meer de uitzendrechten van de Formule 1 in Nederland in handen. Vanaf dit seizoen heeft het bedrijf NENT met haar eigen zender Viaplay de uitzendrechten overgenomen. Een enkele race is echter ook te zien op het open net.

start Bahrein 2020 © Racing Point

Formule 1 op TV in 2022 : overzicht van alle televisie zenders die de Formule 1 in Nederland uitzenden

De vorige jaren was de Formule 1 steevast gratis te zien voor alle Ziggo klanten op het open sportnet. Vanaf 2022 is dat niet meer het geval. Ziggo Sport is namelijk de uitzendrechten kwijtgeraakt aan de zender Viaplay van de Scandinavische partij NENT. Zij gaan met grote namen als David Coulthard, Tom Kristensen en Mika Hakkinen verslag doen vanaf de circuits, terwijl in de studio in Nederland namen als Giedo van der Garde, Christijan Albers en Tom Coronel aan zullen schuiven.

Viaplay
zal een extra zender zijn waar op meer sport dan alleen Formule 1 wordt uitgezonden. Deze zender zal je bij providers zoals KPN en Ziggo extra aan moeten schaffen. Dit zal 13.99 euro per maand gaan kosten.

Gratis Formule 1 kijken op TV

Een enkele race zal ook op het open net beschikbaar zijn. De openbare omroep NOS zal in ieder geval tot en met 2024 de Grand Prix van Nederland gratis uitzenden. Ook zal er van elke kwalificatie een korte samenvatting zijn te zien en van elke race een uitgebreidere samenvatting.

Het Duitse RTL zendt in 2022 vier verschillende Grands Prix live uit op televisie. Dat zijn de raceweekenden in Emilia-Romagna, Groot-Brittannië, Nederland en Brazilië. De rest van de races zitten ook in Duitsland achter een pay wall.

Hoe kan ik nog meer F1 kijken op TV?

Het Britse Sky Sports F1 is in Nederland alleen via een livestreaming verkrijgbaar. De uitgebreide voorbeschouwing, de prachtige analyses en het commentaar worden verzorgd door voormalig Formule 1-coureurs en kenners.

F1 TV Pro

Het alternatief voor Viaplay in Nederland is F1 TV Pro. De officiële streamingdienst van de Formule 1. Hiermee kan je middels een app of via je browser live naar alle trainingen, kwalificaties en races kijken. Daarnaast heb je de beschikking over exclusieve onboard camera's, kan je zelf kiezen met welke coureur je meerijdt en kijk je ook buiten de GP's om volop F1 in de vorm van documentaires en historische races.

Formule 1 live

RacingNews365 doet van elke Formule 1-sessie live verslag middels een liveblog. Deze verslagen zijn niet te missen en staan op de homepagina van de website!

Mis niets van het F1-seizoen 2023 en zet de F1-kalender eenvoudig op jouw smartphone of PC

Download nu de F1-kalender
RN365 Special
'Red Bull-topontwerper Newey verrast met nieuwe bolide Verstappen'

De RB19 van Max Verstappen en Sergio Perez wordt op 3 februari onthuld. Red Bull heeft deze winter niet stilgezeten en de nieuwe bolide zal een maximale evolutie zijn van de RB18 waarmee Verstappen vorig jaar kampioen werd, zo schrijft onze technisch F1-analist Paolo Filisetti.

Lees meer
Viaplay
x
Analyse 'Red Bull-topontwerper Newey verrast met nieuwe bolide Verstappen'