Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Waar kan ik Formule 1 live op TV kijken?

Waar kan ik Formule 1 live op tv kijken in 2024? Welke tv-zenders zenden de F1 uit? Je vindt het op deze pagina.

Formule 1 live op TV 2024 © Racing Point

Formule 1 live op TV kijken in 2024

Sinds 2022 liggen de uitzendrechten voor de Formule 1 in Nederland in handen van de zender Viaplay van de Scandinavische partij NENT, die tot en met in ieder geval 2024 de rechten heeft. Zij gaan met grote namen als David Coulthard, Tom Kristensen en Mika Hakkinen verslag doen vanaf de circuits, terwijl in de studio in Nederland namen als Giedo van der Garde, Christijan Albers en Tom Coronel aan zullen schuiven.

Overzicht van televisiezenders die Formule 1 in Nederland uitzenden:

Viaplay F1

Via Viaplay kan je live kijken naar de Formule 1, zowel de (sprint) race, kwalificatie en vrije trainingen worden uitgezonden die voorzien zijn van het commentaar van de Viaplay commentatoren.

Om de Formule 1 op Viaplay te kunnen bekijken, heb je een abonnement nodig. De kosten hiervan bedragen €12,79 per maand bij aanschaf van een jaarabonnement. Wil je liever per maand betalen? Dat is ook mogelijk. De kosten hiervoor bedragen €15,99 per maand.

Op Viaplay wordt niet alleen Formule 1 uitgezonden. Viaplay biedt een ruim aanbod van meerdere sportwedstrijden, zoals de Premier League, topseries uit binnen en buitenland, films en een speciale categorie voor kinderen.

Bekijk hier F1 live op TV met Viaplay

F1 TV Pro gratis bij een Viaplay abonnement

Tegenwoordig ontvang je bij een Viaplay abonnement ook gratis een F1 TV Pro abonnement, de officiële streamingdienst van de Formule 1. Hiermee kan je middels een app of via je browser live naar alle trainingen, kwalificaties en races kijken. Daarnaast heb je de beschikking over exclusieve onboard camera's, kan je zelf kiezen met welke coureur je meerijdt en kijk je ook buiten de GP's om volop F1 in de vorm van documentaires en historische races.

Bij F1 TV Pro kan je als kijker zelf bepalen in welke taal je het commentaar wilt horen. Er is ook een optie voor Nederlands commentaar, waarbij het commentaar van Viaplay te horen is.

Formule 1 op Ziggo Sport

Voor Ziggo-abonnees is er een optie om gratis via Ziggo Sport de samenvattingen van alle F1-sessies te kijken. Elke avond, dus op vrijdag-, zaterdag- en zondag kan je een samenvatting kijken van de desbetreffende sessies. Ook worden er bij Ziggo tijdens de uitzending van het Ziggo Sport Race Café op vrijdagavond beelden getoond van de Formule 1 races.

Formule 1 live op TV 2024

Gratis Formule 1 livestreams op tv

Ook zullen er een aantal F1 Grand Prix gratis te bekijken zijn:

Grand Prix van Zandvoort NOS

Een enkele race zal ook op het open net beschikbaar zijn. De openbare omroep NOS zal in ieder geval tot en met 2024 de Grand Prix van Zandvoort in Nederland gratis uitzenden. Ook zal er van elke kwalificatie een korte samenvatting zijn te zien en van elke Grand Prix een uitgebreidere samenvatting.

Andere gratis Formule 1 livestreams

Andere gratis Formule 1 livestreams zijn vaak niet legaal en laag van beeldkwaliteit. Ook heb je kans dat de livestream halverwege de race offline wordt gehaald, omdat de F1 er actief voor zorgt dat deze Formule 1 livestreams uit de lucht gaan. Daarom is het beter om een abonnement te nemen zoals bij Viaplay, waarbij je ongestoord kan genieten van de Formule 1.

Hoe kan ik nog meer F1 kijken op TV?

Het Britse Sky Sports F1 is in Nederland alleen via een livestream verkrijgbaar. De uitgebreide voorbeschouwing, de prachtige analyses en het commentaar worden verzorgd door voormalig Formule 1-coureurs en kenners, waaronder Martin Brundle, Jenson Button en Damon Hill. Daarnaast worden er 7 races gratis uitgezonden op RTL Duitsland in 2024.

Formule 1 live

RacingNews365 doet van elke Formule 1-sessie live verslag middels een liveblog. Deze verslagen zijn niet te missen en staan op de homepagina van de website!

Hoe laat begint de F1?

Het Formule 1 tijdsschema van alle vrije trainingen, sprintraces, kwalificaties en de race vind je per race bij de Formule 1 kalender of bekijk alle starttijden van de Formule 1 Grands Prix.

Mis geen seconde van het nieuwe F1-seizoen! Zet met een druk op de knop de F1-kalender in jouw telefoon.

Download nu de F1-kalender
Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
RN365-podcast Twinkeling in ogen Verstappen onheilspellend nieuws voor F1-concurrenten