Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Dakar Rally 2022

19-jarige coureur verbreekt bijzonder record in Dakar Rally

Seth Quintero heeft een bijzonder record op zijn naam geschreven in de Dakar Rally. De 19-jarige coureur wist in zijn tweede editie van de woestijnrally maar liefst twaalf etappezeges op zijn naam te schrijven.

Quintero Dakar 2022
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool/ Flavien Duhamel

De Dakar 2022 is als een droom verlopen voor Seth Quintero. De jonge Amerikaan wist in deze editie van 's werelds bekendste woestijnrally twaalf etappes te winnen. De 19-jarige komt uit de Light Prototype-klasse en had maar één doel: de jongste winnaar ooit worden.

In de tweede etappe zag Quintero die droom in duigen vallen; hij verloor veel tijd met een technisch probleem. Sinds die noodlottige etappe heeft de Red Bull-coureur echt elke etappe op zijn naam weten te schrijven. Een ongekend record; nooit eerder wist een coureur twaalf etappes te winnen in één Dakar.

De Amerikaan is dan ook tevreden met zijn opreden. "Het is een behoorlijk aantal. We zijn nu de recordhouder en dat is echt geweldig. We gingen hier naartoe om te proberen de jongste Dakar-winnaar ooit te worden, maar uiteindelijk hebben we een ander record gebroken", zo wordt Quintero geciteerd op de officiële website van Dakar.

Quintero gaat in 2023 voor de winst

De Amerikaan heeft nog steeds de droom om de Dakar te winnen en geeft dan ook niet op. "Helaas zullen we nog moeten wachten om het record van jongste Dakar-winnaar ooit te kunnen verbreken, maar volgend jaar zullen we er weer staan", zegt Quintero.

"Vorig jaar hebben we een record verbroken toen we als jongste ooit een etappezege pakten en dit jaar hebben we het record verbroken van meeste etappezeges in één Dakar. Dus hopelijk kunnen we volgend jaar daar het andere record aan toevoegen. We proberen gewoon nog een paar records te breken", somt de 19-jarige op.

De winst in het klassement zat er na de noodlottige tweede etappe niet meer een voor Quintero. De Amerikaan verloor zoveel tijd met zijn technisch probleem dat hij niet verder kwam als de tiende plaats in het eindklassement. Francisco Lopez Contardo gaat er met de overwinning vandoor.

Ook interessant:

Video: Dit zijn de 5 duurste Formule 1-bolides ooit!

Benieuwd naar de duurste Formule 1-bolides die ooit bij een veilig zijn verkocht? En natuurlijk naar de enorme prijzen die hieraan zitten gebonden? Check dan de video hieronder!

Mis niets van het F1-seizoen 2023 en zet de F1-kalender eenvoudig op jouw smartphone of PC

Download nu de F1-kalender

Dakar Rally 2022 RN365 Nieuwsdossier

1 reactie

RN365 Special
'Red Bull-topontwerper Newey verrast met nieuwe bolide Verstappen'

De RB19 van Max Verstappen en Sergio Perez wordt op 3 februari onthuld. Red Bull heeft deze winter niet stilgezeten en de nieuwe bolide zal een maximale evolutie zijn van de RB18 waarmee Verstappen vorig jaar kampioen werd, zo schrijft onze technisch F1-analist Paolo Filisetti.

Lees meer
Viaplay
x
Foto's Dit is de nieuwe Williams-bolide uit alle hoeken