Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

19-jarige coureur verbreekt bijzonder record in Dakar Rally

Seth Quintero heeft een bijzonder record op zijn naam geschreven in de Dakar Rally. De 19-jarige coureur wist in zijn tweede editie van de woestijnrally maar liefst twaalf etappezeges op zijn naam te schrijven.

De Dakar 2022 is als een droom verlopen voor Seth Quintero. De jonge Amerikaan wist in deze editie van 's werelds bekendste woestijnrally twaalf etappes te winnen. De 19-jarige komt uit de Light Prototype-klasse en had maar één doel: de jongste winnaar ooit worden. In de tweede etappe zag Quintero die droom in duigen vallen; hij verloor veel tijd met een technisch probleem. Sinds die noodlottige etappe heeft de Red Bull-coureur echt elke etappe op zijn naam weten te schrijven. Een ongekend record; nooit eerder wist een coureur twaalf etappes te winnen in één Dakar. De Amerikaan is dan ook tevreden met zijn opreden. "Het is een behoorlijk aantal. We zijn nu de recordhouder en dat is echt geweldig. We gingen hier naartoe om te proberen de jongste Dakar-winnaar ooit te worden, maar uiteindelijk hebben we een ander record gebroken", zo wordt Quintero geciteerd op de officiële website van Dakar.

Quintero gaat in 2023 voor de winst

De Amerikaan heeft nog steeds de droom om de Dakar te winnen en geeft dan ook niet op. "Helaas zullen we nog moeten wachten om het record van jongste Dakar-winnaar ooit te kunnen verbreken, maar volgend jaar zullen we er weer staan", zegt Quintero. "Vorig jaar hebben we een record verbroken toen we als jongste ooit een etappezege pakten en dit jaar hebben we het record verbroken van meeste etappezeges in één Dakar. Dus hopelijk kunnen we volgend jaar daar het andere record aan toevoegen. We proberen gewoon nog een paar records te breken", somt de 19-jarige op. De winst in het klassement zat er na de noodlottige tweede etappe niet meer een voor Quintero. De Amerikaan verloor zoveel tijd met zijn technisch probleem dat hij niet verder kwam als de tiende plaats in het eindklassement. Francisco Lopez Contardo gaat er met de overwinning vandoor.

Viaplay
x
LIVE Race Formule 1 GP Bahrein