Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Renault F1

Abiteboul: "Nieuwe Formule 1-teams staan te springen om Renault-motoren"

Met de beslissing van McLaren om in 2021 over te stappen op Mercedes-motoren, lijkt het erop dat Renault alleen aan het eigen fabrieksteam motoren zal leveren. Volgens Cyril Abiteboul hoeft dat geen problemen op te leveren in de toekomst.

Abiteboul
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Renault

Eind september werd bekend dat McLaren in 2021 de overstap maakt van Renault-motoren naar Mercedes-motoren. Met dat besluit raakt Renault als motorleverancier haar enige klant op de F1-grid kwijt en zal het alleen het eigen fabrieksteam voorzien van een krachtbron.

Renault-baas Cyril Abiteboul ligt niet wakker van het besluit van McLaren om Renault als klant te laten vallen. "Als we van de klant niks terugkrijgen, waarom zouden we er dan moeite in steken?", vraagt hij zich af in een interview met Racefans.net. Hij doelt daarmee op de wat eindigende relatie tussen McLaren en Renault. McLaren zag in de Franse motorbouwer niet de ideale partner om de weg terug naar de top te vinden.

Abiteboul weet ook dat de huidige Formule 1-teams langdurige contracten hebben afgesloten met Honda, Ferrari of Mercedes. Toch is hij positief over de toekomst. "Wij zijn door tien verschillende personen benaderd, die allemaal een potentieel nieuw Formule 1-team vertegenwoordigen. Het ligt alleen niet in onze handen om besluiten te nemen."

Luister hieronder naar de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, waarin Tom Coronel, Joe van Burik en Rudy van Buren uitgebreid terugblikken op de Grand Prix van Japan.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verrast Newey onthult de sleutel tot het Red Bull-succes