Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden

Achterstand op Verstappen een 'klap in het gezicht' van Hamilton: "Veel erger dan verwacht"

Lewis Hamilton start de Grand Prix van België op zondag weliswaar als vierde, hij had tijdens de kwalificatie een enorme achterstand op snelste man Max Verstappen. Het kwam voor hem als een klap in het gezicht.

Lewis Hamilton stelde teleur in de kwalificatie met een zevende tijd, achter beide Red Bull-, Ferrari- en Alpine-coureurs. Nog meer confronterend was misschien wel de achterstand op Max Verstappen, de snelste man van de dag. Die was namelijk ruim 1,8 seconden. Na afloop van de kwalificatie verscheen Lewis voor de microfoon van onder meer RacingNews365 . Zijn conclusie was een harde. "Het was een normale kwalificatie, maar alleen niet heel snel... Ik wil het niet afschuiven op de banden. De auto was gewoon niet snel. Het zit 'm gewoon in de auto." Toch ging het dit seizoen zeker al eens beter. Voor de zomerstop stond teamgenoot George Russell nog op poleposition en reed Hamilton tijdens de GP van Hongarije naar een tweede plek. Zelf snapt Lewis er ook vrij weinig van, hoe het zo kan fluctueren. "De auto is al eens beter geweest, maar de logica is ver te zoeken. Ik heb er alles aan gedaan. Alles veranderd qua set-up, andere vleugels, ik heb heel veel geprobeerd, ik heb alles geprobeerd. Het is verrassend om te zien. Misschien hebben zij updates gehad? Ik weet het niet."

Klap in het gezicht

Hamilton wil zijn team niet afvallen, want hij weet dat men rond de klok werkt om de problemen op te lossen. Toch kwam de kwalificatie op Spa-Francorchamps, en vooral de achterstand op Verstappen, als een klap in het gezicht van de zevenvoudig Formule 1-kampioen. "Iedereen binnen het team werkt hard om de situatie te verbeteren. We kwamen hier met het optimistische gevoel dat we dicht op de concurrentie zouden kunnen zitten, maar om dan 1,8 seconde achterstand te hebben is een klap in het gezicht. Ik had nooit verwacht dat ik twee seconden achterstand zou hebben. Dit is veel, veel erger dan ik had verwacht." Hamilton heeft zich er inmiddels wel al bij neergelegd dat dit seizoen afgeschreven kan worden. Hij hoopt dat de W14 in 2023 wat beter is. "Het is een auto waar we mee blijven worstelen en aan het einde van het jaar ga ik deze auto zeker niet missen." "Voor mij draait het er nu om dat we ons focussen op het ontwikkelen en bouwen van de bolide voor volgend jaar. De teams voor ons zijn van een ander niveau en onze auto zag er deze zaterdag weer helemaal anders uit. We hebben veel werk aan de winkel en we gaan de rest van het seizoen ons best doen met het materiaal dat we hebben", aldus de Brit.

Viaplay
x
LIVE Slotstuk F1 wintertest 2024 met Verstappen