Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Afgekoelde Norris: "Verstappen en ik wilden dit allebei niet"

Het is enkele dagen geleden dat Max Verstappen en Lando Norris elkaar troffen op de Red Bull Ring. Hoe voelt de McLaren-coureur zich inmiddels?

Lando Norris The Chris Moyles Show Radio X 2
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Radio X

Lando Norris maakte op de Red Bull Ring kennis met het uitgebreide verdedigingsarsenaal van Max Verstappen. Een prachtig gevecht resulteerde in een touche, wat het einde van de race voor Norris betekende. Witheet was de McLaren-coureur, maar enkele dagen later is hij afgekoeld.

Als hem op Radio X gevraagd wordt hoe hij zich voelt, antwoordt hij: "Ik voel me eigenlijk wel goed. Ik kijk ontzettend uit naar de Grand Prix van Groot-Brittannië. We zijn alles wat er gebeurd is nagegaan en ik kan zeggen dat ik niets zou veranderen aan wat ik heb gedaan. Maar dat is ook wat we willen zien - we willen vechten!", aldus de McLaren-coureur.

"We willen niet klagen en we willen helemaal niet dat er gebeurt wat er gebeurde. Dat geldt zowel voor Max Verstappen als voor mijzelf. Dit is soms ook het leven. We vechten, we willen allebei winnen en daarbij zoeken we de grenzen op - sommigen wellicht iets meer dan andere", klinkt het met een knipoog.

"Tegelijkertijd ben ik opgewonden over wat komen gaat. We gaan nog meer gevechten hebben en ik kijk uit naar die momenten", zo vervolgt hij. Gevraagd of het helpt dat de meesten op zijn hand zijn, geeft hij aan dat er ook veel mensen op de hand van Verstappen oordelen.

"Ja, maar ze staan vooral aan jouw kant", probeert de interviewer nog: "Geen commentaar."

Sowieso kan Norris niet heel veel met bepaalde commentaren: "Alles is een stuk gecompliceerder als je daadwerkelijk achter het stuur zit. Het is niet zo makkelijk dat voor jezelf na kunt gaan waarom je iets wel of iets juist niet deed. In de auto maak je namelijk keuzes in een split second."

Ook interessant:

Verstappen en Norris trekken conclusie: vriendschap in F1 een illusie

Natuurlijk gooien we in dé F1-podcast de schuldvraag nog maar eens op. Hoe kijken de heren Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk naar het gebeuren tussen Max Verstappen en Lando Norris op de Red Bull Ring, zowel op als naast de baan?

Bekijk je podcast liever op YouTube, klik dan hier!

Praat mee!

Viaplay
x
Vertrekt Renault? 'Alpine en Briatore neigen steeds meer naar Mercedes-deal'