Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Alexander Albon

Albon blaast hoog van de toren: "Ik kan om de titel strijden met Williams"

Alex Albon verlengde onlangs zijn contract bij Williams. Het feit dat Mercedes motoren levert aan het team uit Grove, speelde een grote rol in die beslissing.

Albon Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het nieuws kwam als een donderslag bij heldere hemel: Alex Albon verlengde zijn Williams-contract voor meerdere jaren. De coureur rijdt zo ook nog bij het team als de nieuwe reglementen worden ingevoerd in 2026. Maar welke factoren hebben een rol gespeeld in die beslissing? Albon legt het uit bij Total-Motorsport en wijst vooral naar de motorleverancier: Mercedes.

"Natuurlijk is dat een factor", stelt Albon. "Ik denk dat Mercedes keer op keer een stapje beter is dan rivalen bij regelwijzigingen, al wil ik niet zeggen dat andere teams het niet goed gaan doen. Maar ik denk dat het in ieder geval een veilige gok is. Als je kijkt naar de andere teams in het middenveld die een nieuwe motor introduceren, dan weet ik zeker dat ze er veel geld in zullen stoppen. Tegelijkertijd hoop ik dat we de beschikking hebben over een sterke motor, zelfs als we in 2026 nog in de opbouwfase zitten. Wel hoop ik natuurlijk in topvorm te zijn."

Albon geeft toe dat hij andere opties had. "Er lagen een paar opties op tafel, maar toen het erop aankwam, voelde het alsof Williams de eerste route was die ik ken en waar ik in geloof. De rijdersmarkt is elke week in beweging en dat was ook zo toen ik mijn deal tekende. Naarmate het jaar vorderde, geloofde ik meer in het team, in het project en de reis. James Vowles herinnerde me er ook altijd aan waar we staan, dus het leidde min of meer tot deze natuurlijke beslissing."

Wat is tot slot het ultieme doel? Kan Albon met Williams om overwinningen en wereldtitels strijden? "Dat kan ik. Als we realistisch naar ons volgende grote doel kijken, regelmatig punten scoren, denk ik dat we dat volgend jaar kunnen bereiken. Persoonlijk is mijn grote doel om een podium te scoren en uiteindelijk te winnen. Realistisch gezien gaat dat even duren, tenzij er een knotsgekke race plaatsvindt. Ik verwacht geen grote veranderingen op de korte termijn. Het zal wat tijd kosten."

Praat mee!

Viaplay
x
Horner Red Bull-teambaas velt oordeel over Perez: "We verliezen opties"