Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Albon eerlijk over gebrek aan ervaring: "Maar gat tussen Perez en Verstappen was even groot"

Het avontuur van Alexander Albon bij topteam Red Bull was snel voorbij. De nu Williams-coureur blikt terug op wat er mis ging in zijn periode naast Max Verstappen in de Formule 1.

Williams-coureur Alexander Albon mocht het anderhalf jaar proberen bij Red Bull naast Max Verstappen, maar net als bij Pierre Gasly was het geen groot succes. Sergio Perez werd uiteindelijk naar het team gehaald en rijdt hier nog altijd naast Verstappen. Albon is open en eerlijk over dat hij iets tekort kwam tijdens zijn periode bij Red Bull. "Ik miste wat ervaring", zegt hij eerlijk in gesprek met Auto, Motor und Sport . Toch is hij van mening dat hij het net zo goed had kunnen doen als Perez. "Als je kijkt naar het gat tussen Checo en Max aan het begin van vorig F1-seizoen, dan was het even groot als bij mij. Ik heb veel kritiek gekregen op mijn performance, maar het 'tussenjaar' in 2021 kwam op het perfecte moment." "Als je niet racet, dan kan je een stapje terug doen en zien wat er aan de hand is. Toen realiseerde ik mij hoe belangrijk het is om alles uit de auto te halen. Soms voelt de afstelling niet helemaal fijn, maar is het wel de beste keuze. Dat moest ik nog begrijpen." Het is niet zo dat de overstap van Toro Rosso (nu AlphaTauri) naar Red Bull te vroeg kwam, zo is de Thais-Britse coureur van mening. "Dat wil ik ook weer niet zeggen, maar met mijn huidige portie ervaring had het er heel anders uit gezien."

Albon ziet vuurwerk bij duo Verstappen-Russell

Albon is lovend over de kwaliteiten van Verstappen. Hij vindt de Nederlander een van de sterkste Formule 1-coureurs en als hem gevraagd wordt naar welke twee coureurs hij zou kiezen als hij teambaas was, dan hoeft de Williams-coureur niet lang na te denken. "Als ik niet op het salaris hoef te letten, dan zou ik zeker Max kiezen." "Hij is extreem getalenteerd en neemt echt alles met zich mee. Als ik dan naar het toekomstperspectief kijk, dan kies ik een jonge coureur. Met oog op de dynamiek zou mijn keuze Lando Norris zijn. Hij kan het goed vinden met Max." Een andere optie voor Albon: "Max en George Russell, maar dat wordt waarschijnlijk vuurwerk..."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden