Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Alexander Albon

Albon herkent Williams niet meer: "Alsof ik van team ben veranderd"

Alexander Albon heeft de radicale veranderingen van Williams onder de knie gekregen tijdens de testdagen in Bahrein. Volgens de Brit is de wagen flink anders dan de Williams waarmee hij vorig seizoen verraste.

Albon winter testing Bahrain Day 1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Alexander Albon is van mening dat hij in de winter "van team is veranderd." De Williams-coureur doelt daarmee op de radicale wijzigingen die het team heeft doorgevoerd in de filosofie van de wagen voor 2024.

Vorig seizoen eindigde het team als zevende in het constructeurskampioenschap, vooral dankzij enkele sterke prestaties van Albon. De coureur kreeg veel credits en wordt zelfs genoemd bij Mercedes of mogelijk Red Bull.

Na enkele moeilijke jaren wil Williams, aan de hand van teambaas James Vowles, weer succesvol worden in de F1. Daarom is er deze winter flink gesleuteld aan de wagen en zijn er enkele radicale veranderingen doorgevoerd. Dit moet er voor zorgen dat het team op meer circuits een rol van betekenis kan spelen.

Op de vraag wat er anders is aan de auto tijdens de testdagen in Bahrein zegt Albon: "De manier waarop de voorkant van de auto aanvoelt is totaal anders. Het is allemaal helemaal nieuw, helemaal opnieuw ontworpen, dus de feedback die je in je handen krijgt is totaal anders. We hebben nu een Mercedes-achterkant op de auto, dus dat is ook heel anders. We hebben een totaal andere filosofie voor de balansafstelling, dus er gebeurt van alles en het voelt allemaal alsof het de goede kant op gaat."

Auto's hebben DNA

Toch moet Albon ook wennen. "Het is wel vreemd. Ik heb nu twee jaar lang een auto ontwikkeld en gereden die bepaalde kenmerken heeft, unieke kenmerken. Nu is dat allemaal de prullenbak in gegaan."

Om duidelijk te maken hoe anders de auto is, voegt Albon eraan toe: "De meeste auto's hebben elk jaar een kenmerk. Ja, reglementen kunnen veranderen en auto's kunnen meer downforce hebben, maar ze hebben altijd een DNA, een heel sterk DNA. En je hebt pas echt het gevoel dat dat verandert als je van team wisselt. Dit voelt alsof ik van team ben veranderd, maar ik rijd nog steeds bij Williams."

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China