Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 nieuws

Albon: "Honda-probleem had Toro Rosso-pitcrew kunnen elektrocuteren"

Alexander Albon kende een ongelukkige Grand Prix van Groot-Brittannië. De Toro Rosso-coureur lag tijdens de race op Silverstone in kansrijke positie voor punten, maar kon door een probleem met de Honda-motor geen tweede pitstop maken. Daardoor zakte de Thai aan het einde van de race snel door het veld heen en stond hij aan het eind van de dag met lege handen.

Alexander Albon
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Na afloop van de Grand Prix van Groot-Brittannië gaf Honda al aan dat er tijdens de race, na de eerste pitstop van Alexander Albon, een probleem met de Toro Rosso-krachtbron aan het licht kwam. Door een te hoog voltage van de motor durfden de Japanners het niet aan om de Thai nogmaals voor verse banden te laten stoppen. In aanloop naar Duitse GP vertelt Albon ten overstaande van onder andere RacingNews365 wat de mogelijke desastreuze gevolgen van een extra pitstop waren geweest.

"Eigenlijk was het heel simpel. De auto stond door een probleem met de motor compleet onder spanning. We konden geen pitstop maken, omdat mijn engineers dan zouden worden geëlektrocuteerd. We moesten op de baan blijven en verloren daardoor aan het einde van de race veel kostbare tijd, omdat mijn banden compleet waren versleten."

"Als we nog een pitstop hadden kunnen maken, dan had er een mooie finishplek ingezeten. We hadden namelijk in kunnen zetten op plek acht of negen. Het is erg frustrerend dat we door dit probleem een puntenfinish zijn misgelopen, want we kenden de twee Grand Prix-weekenden voor Silverstone al lastige races. In Groot-Brittannië zat Toro Rosso er echter weer bovenop en gelukkig heeft Daniil Kvyat daar wel belangrijke punten binnen weten te slepen", aldus Albon.

Met medewerking van Joe van Burik.

Voorspelgame spanje versie RD

Wie wint de GP van Duitsland 2019?

Speel mee en win een Max Verstappen cap!

Speel mee
Forbidden

Weddenschappen Alexander Albon

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA accepteert inschrijving nieuw Formule 1-team