Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Brazilië 2022

Albon in Brazilië 'geslachtofferd' ten faveure van toekomstig teamgenoot bij Williams

Logan Sargeant, die hoogstwaarschijnlijk voor Williams zal rijden in 2023, krijgt in Brazilië opnieuw de kans om een superlicentiepunt te behalen. Dat doet hij door Alex Albon te vervangen in een trainingssessie.

Logan Sargeant
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Logan Sargeant zal ook in Brazilië een vrije training verrijden. In een weekend waarin er vanwege het sprintformat slechts twee trainingen zijn, zal hij in VT2 in de Williams-bolide van Alex Albon stappen. De Amerikaan staat op het punt promotie te maken van de Formule 2 naar de Formule 1, mits hij over ruim een week in het laatste raceweekend van het F1- en F2-seizoen in Abu Dhabi de benodigde superlicentiepunten kan bemachtigen.

Coureurs kunnen ook één extra superlicentiepunt per F1-training bemachtigen door tijdens de sessie 100 kilometer af te leggen. In Mexico was dat ook het doel, maar toen legde Sargeant door toedoen van enkele rode vlaggen maar 96 kilometer af, waardoor hij niet in aanmerking kwam voor dat extra punt. Vandaar dat Williams besloot om hem op Interlagos in VT2 opnieuw die mogelijkheid te bieden.

Dat Sargeant pas in de tweede training rijdt, zal vanwege het sprintformat dat in Brazilië wordt gebruikt een bewuste keuze zijn geweest van het team. De kwalificatie wordt in dat format al op vrijdag verreden, wat betekent dat Albon pas voor het eerst in de kwalificatie had gereden als hij het zitje in VT1 af had moeten geven aan zijn beoogde teamgenoot.

Sargeant: "Een geweldig gevoel"

"Ik kijk ernaar uit om terug te keren in de FW44 voor VT2 in Sao Paulo. Ik kan niet wachten om verder te gaan met het team en verder te borduren op de ervaring die ik heb opgedaan in Austin en Mexico", aldus Sargeant.

"Om de kans te krijgen om te racen op zo'n iconisch circuit als Interlagos, met haar kombochten en de Senna S is een geweldig gevoel. Nogmaals wil ik iedereen bij Williams bedanken dat ze me nog een kans hebben gegeven om achter het stuur te mogen kruipen."

Voorspelgame visual 2022

Wie wint de Grand Prix van Brazilië 2022?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Williams

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Brazilië 2022 RN365 Nieuwsdossier

2 reacties

Viaplay

Unibet
x
Nieuwe trainer Verstappen Bekende naam komt over van grote concurrent