Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix Brazilië 2022

Albon in Brazilië 'geslachtofferd' ten faveure van toekomstig teamgenoot bij Williams

Logan Sargeant, die hoogstwaarschijnlijk voor Williams zal rijden in 2023, krijgt in Brazilië opnieuw de kans om een superlicentiepunt te behalen. Dat doet hij door Alex Albon te vervangen in een trainingssessie.

Logan Sargeant
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Logan Sargeant zal ook in Brazilië een vrije training verrijden. In een weekend waarin er vanwege het sprintformat slechts twee trainingen zijn, zal hij in VT2 in de Williams-bolide van Alex Albon stappen. De Amerikaan staat op het punt promotie te maken van de Formule 2 naar de Formule 1, mits hij over ruim een week in het laatste raceweekend van het F1- en F2-seizoen in Abu Dhabi de benodigde superlicentiepunten kan bemachtigen.

Coureurs kunnen ook één extra superlicentiepunt per F1-training bemachtigen door tijdens de sessie 100 kilometer af te leggen. In Mexico was dat ook het doel, maar toen legde Sargeant door toedoen van enkele rode vlaggen maar 96 kilometer af, waardoor hij niet in aanmerking kwam voor dat extra punt. Vandaar dat Williams besloot om hem op Interlagos in VT2 opnieuw die mogelijkheid te bieden.

Dat Sargeant pas in de tweede training rijdt, zal vanwege het sprintformat dat in Brazilië wordt gebruikt een bewuste keuze zijn geweest van het team. De kwalificatie wordt in dat format al op vrijdag verreden, wat betekent dat Albon pas voor het eerst in de kwalificatie had gereden als hij het zitje in VT1 af had moeten geven aan zijn beoogde teamgenoot.

Sargeant: "Een geweldig gevoel"

"Ik kijk ernaar uit om terug te keren in de FW44 voor VT2 in Sao Paulo. Ik kan niet wachten om verder te gaan met het team en verder te borduren op de ervaring die ik heb opgedaan in Austin en Mexico", aldus Sargeant.

"Om de kans te krijgen om te racen op zo'n iconisch circuit als Interlagos, met haar kombochten en de Senna S is een geweldig gevoel. Nogmaals wil ik iedereen bij Williams bedanken dat ze me nog een kans hebben gegeven om achter het stuur te mogen kruipen."

Voorspel en win

Wie wint de Grand Prix van Brazilië 2022?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Williams

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Brazilië 2022 RN365 Nieuwsdossier

5 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Lewis Hamilton voelt zich aangevallen door Verstappen: "Heeft te maken met mijn succes"