Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Albon totaal verrast door dubbele Williams-P3: "Dit hadden we niet verwacht"

Alex Albon verraste vriend en vijand op vrijdag door tijdens de eerste en tweede training zich in de top drie te nestelen.

Het was een zeer goede vrijdag voor Williams op Silverstone. Alex Albon werkte zich zowel tijdens VT1 als VT2 op naar de derde plek, tussen de grote topteams. En dat terwijl zijn team volgens de Britse coureur helemaal niets raars had gedaan. Daarom staat hij ook zo versteld van de prestatie van Williams. "Dit is best wel verrassend", roept hij na afloop. "Dit hadden we niet verwacht. We waren geen rare dingen aan het doen, het was gewoon een normale dag voor ons. En dan komen we over de streep en staan we in de top drie!", glundert hij. Williams introduceerde in Canada een grote update. Die lijkt haar vruchten af te werpen. "De auto voelt goed. We hebben al twee races lang een update op de auto zitten. Op de simulator was de update wat effectiever in zowel de hogesnelheidsbochten als de langzamere bochten." "De laatste twee races hebben we echter niet veel snelle bochten gezien, in Canada en Oostenrijk, dus dit is de eerste keer dat we het pakket op een snel circuit in actie zien. Het ziet er best goed uit, maar we moeten met beide benen op de grond blijven staan en blijven werken."

Racepace

Volgens Albon is de wind op Silverstone een van de factoren die een invloed heeft op de rangorde. Williams gaat er relatief goed mee om, merkt hij. Tegelijkertijd wil hij nog niet de vlag uithangen. De focus ligt in ieder geval op zondag, want dan worden de punten verdeeld. "De wind is dit weekend zo sterk", zucht hij. "Dat voelt hier niet lekker aan. Voor iedereen voelt het verschrikkelijk, maar blijkbaar voelt het voor ons wat minder verschrikkelijk. Dus ja, we gaan het zien! Iedereen heeft er last van. Je moet een balans vinden voor de wind en de verschillende soorten bochten. Dat is ons al een beetje gelukt, maar de focus ligt op de racepace." "Ik hoop dat het droog blijft op zaterdag, maar we gaan het zien. De focus ligt op zondag, want inhalen is hier relatief makkelijk. Je hebt dus een goede auto voor de race nodig. Onze racepace was oke, niet geweldig, maar ook niet slecht. We reden op de harde banden, waar we nog veel over moeten leren. Q3 moet mogelijk zijn op zaterdag!", aldus de Williams-coureur.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"