Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Alexander Albon

Albon verbaasd na derde puntenfinish op een rij: "Ik hoefde niet eens te verdedigen?"

Alex Albon reed tijdens de Grand Prix van Mexico in de luwte naar zijn derde puntenfinish op rij. De Williams-coureur is verbaasd over hoe makkelijk dat ging.

Albon Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Alex Albon beleefde een raar en wisselvallig Grand Prix-weekend in Mexico-Stad. De Britse Thai was op vrijdag en zaterdagochtend de naaste belager van Max Verstappen in de vrije trainingen, maar kwam door track limits niet verder dan P14 tijdens de kwalificatie. Een dag later reed Albon in de race weer vrij gemakkelijk naar de negende plaats, iets waarover de coureur zich heeft verbaasd.

"Ik hoefde niet eens te verdedigen", vertelt Albon tegenover onder andere RacingNews365. "Ik kan me niet eens meer herinneren wanneer ik voor het laatst punten scoorde zonder me breed te hoeven maken. Dat stemt me tevreden, maar ik ben ook wel verbaasd. De snelheid was redelijk en beter dan in de kwalificatie, al was het zeker niet geweldig. Eerlijk gezegd denk ik dat het gebrek aan snelheid door de hoge temperaturen kwam."

Albon maakt zich zorgen om snelheid AlphaTauri

Toch kan Albon wel uitleggen wat de doorslag gaf in de strijd om punten. "We hadden twee hele goede starts. Dat was het geheim, want we krijgen het heel lastig als het warm is. Ik denk eerlijk gezegd niet dat we in de punten hadden kunnen finishen als ik geen coureurs passeerde bij de starts. Daar ben ik dus heel blij om."

De 27-jarige Thai kijkt wel met argusogen naar de snelheid van AlphaTauri. Daniel Ricciardo finishte als zevende, waardoor het team uit Faenza Williams tot op twaalf punten is genaderd in het constructeurskampioenschap. Yuki Tsunoda liep zelfs nog punten mis door een touché met Oscar Piastri. "De snelheid van Ricciardo is zorgwekkend. AlphaTauri had eigenlijk een dubbele puntenfinish moeten hebben. Ze hebben nog maar één keer een soortgelijke score nodig om ons bij te halen, dus we moeten blijven pushen", sluit Albon strijdvaardig af.

Formule 1 GP Mexico 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max F1-baas voorspelt dat 'legende' Verstappen wordt vervangen