Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Alexander Albon

'Albon zal nooit voldoen aan de verwachtingen van Red Bull'

Alexander Albon weet wat hem te doen staat. Red Bull gaf hem een duidelijke instructie mee door te stellen dat hij binnen drie tienden van Max Verstappen moet kunnen blijven. Slaagt hij daar op den duur niet in, dan is zijn zitje hoogst onzeker. Het panel van de RacingNews365-podcast is er echter zeker van. "Dat gaat hem niet lukken."

Albon p3 mugello
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Alexander Albon pakte afgelopen weekend zijn eerste Formule 1-podium op Mugello, eindelijk! Maar op een staande ovatie hoeft de teamgenoot van Max Verstappen nog even niet te rekenen, niet van de leden van de RacingNews365 F1-podcast in iedere geval.

"Moet ik nu gaan applaudisseren omdat Albon in een knotsgekke race en in een auto waarmee hij sowieso derde of vierde moet kunnen worden naar het podium is gereden? Als je kijkt naar het weekend, zie je dat hij toch weer gewoon om de oren wordt gereden", aldus F1-journalist Ruud Dimmers.

Niet dat hij het Albon misgunt, zeker niet: "Ik gun het die jongen van harte en hoop voor hem dat de druk nu van zijn schouders is, dat hij loskomt en nog meer podiumplaatsen gaat pakken. Maar hij is nu niet opeens een andere coureur."

De drie tienden die Red Bull aangeeft die Albon mag verspelen ten opzichte van Max Verstappen, die gaat hij nooit halen, zo stelt niet alleen Dimmers, maar ook autocoureur Tom Coronel: "Het verschil tussen Max en Albon is serieus te groot. Dus voor mij is het duidelijk: nee!"

"Zoek een coureur die dichter in de buurt zit, een Daniel Ricciardo zat er bijvoorbeeld al veel dichterbij", vervolgt Coronel. "Ik denk niet dat je iemand van het kaliber-Verstappen kan vinden, want dan waren die gasten allang opgepakt door de teams."

Maar of er nu waardige vervangers zijn voor Albon of niet, met de Thai gaat Red Bull de oorlog niet winnen, en ook het wereldkampioenschap Formule 1 niet: "Red Bull wil kampioen worden, maar daar hebben ze een goede auto, een goede motor en twee goede coureurs voor nodig. De ene coureur moet top zijn, de andere moet hem kunnen helpen. En Albon kán dat niet. Vandaag niet, morgen niet en over drie weken ook niet."

Beluister de volledige podcast, inclusief het commentaar op het presteren van Alexander Albon bij Red Bull, hieronder.

Forbidden

Weddenschappen Alexander Albon

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Toscane 2020 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Verstappen hamert na vijfde zege op Red Bull-verbeteringen