Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Alexander Albon

Albon zet de deur wagenwijd open voor een vertrek naar Red Bull

Alexander Albon zit uitstekend in zijn vel momenteel bij Williams. Maar mocht Christian Horner hem vandaag nog bellen voor een Red Bull-stoeltje, dan is hij er meer dan klaar voor.

Albon Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De beslissing van zevenvoudig Formule 1-wereldkampioen Lewis Hamilton om in 2025 de overstap te maken van Mercedes naar het team van Ferrari heeft het toekomstperspectief voor vele andere coureurs op de grid veranderd. Er komt nu namelijk een stoeltje vrij bij een topteam, en wie gaat deze rol in 2025 naast George Russell invullen? Menig coureur kan alleen maar dromen van deze overstap, maar een aantal namen van potentiële vervangers hebben inmiddels de revue al gepasseerd.

Waaronder Alex Albon, die momenteel bij Williams relatief 'makkelijk' doorgeschoven zou kunnen worden naar het team van Mercedes in 2025. Het duurde alleen niet lang voordat Williams-teambaas James Vowles hier roet in het eten gooide: "Albon heeft een contract tot eind 2025. Dat heb ik nog niet hardop gezegd, omdat ik daar het nut niet van inzie. Alles wat je dus leest over Albon is speculatie."

Wat als Horner belt?

Met deze opmerking lijkt het alsof de Thai voor nu zijn plannen voor een stoeltje bij een topteam officieel in de ijskast kan zetten. Maar er zijn natuurlijk meer topteams op de grid. Wat nou als Red Bull-teambaas Christian Horner hem zou bellen met de vraag of hij terug wil komen naar Red Bull? Deze vraag wordt de Williams-coureur voorgelegd in de High Performance Podcast: "Ik wed dat ik overal heen kan gaan. Ik bevind me in een fantastische positie nu bij Williams, en ik ben erg blij met waar ik sta en de progressie van het team."

De Williams-coureur legt uit dat hij zich zo goed voelt, dat hij het idee heeft dat dit de beste periode van zijn leven is: "De vooruitgang van het team is natuurlijk afhankelijk is van wat James Vowles doet en wat mijn inbreng is. Ik zit nu in de beste fase van mijn carrière, maar ik heb niet eeuwig de tijd. Ik weet dat ik nog beter kan."

"Aan de andere kant wil ik nu races winnen en op het podium staan. Dus als dat belletje komt, is het zeker een mogelijkheid", geeft hij toe. "Ik ben nog nooit zo zelfverzekerd geweest als ik nu ben. Ik weet dat ik me bij elk team kan voegen en daar goed werk kan afleveren. Daar twijfel ik niet aan."

Er ontstaat eigenlijk maar één gedachte: "Ik zou willen dat ik toen was wie ik nu ben", zo doelt hij op zijn eerste periode bij Red Bull. "Dat is hoe ik me er echt over voel. Dus ja, ik ben klaar voor de uitdaging. Maar laten we kijken wat er op me af komt", zo concludeert Albon.

Praat mee!

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"